Som žena, vraj v tých krásnych mladých rokoch, mám snúbenca, na ktorého sa nedá sťažovať, prácu, školu, strechu nad hlavou. Niet sa jednoducho na čo sťažovať.

Ale predsa....

Všade stretávam ľudí, ktorí majú problémy od výmyslu sveta. A stačilo by len tak málo. Ja to nazývam chochmesom. (nemáš toľko chochmesu) Pomenovanie však nie je to podstatné.

Spolužiačky a ich vzťahy....ach....na každú bolesť je liek. Každej by som vedela poradiť, vyliečiť bolesť a vyriešiť problém. Veď stačí len tak málo.

Nebuď taká žiarlivá, veď to, že si niekedy pokecá s kamoškou nie je hriech, aspoň si uvedomí, že ťa miluje.
Nenúť ho dávať ti jeho heslá od mailov, profilov a chatov. To ešte nikdy neprinieslo nič dobré. Rovnako ani kontrola sms-iek ti neukáže to skutočné.
Nezakazuj mu ísť s kamošmi sa zabaviť. Bude nesmierne šťastný a bude si ťa vážiť, ak príde k tebe a ty ho bez výčitky prijmeš. A za anjela ťa bude považovať ak sa dokonca zasmeješ na jeho, možno aj hlúpych, zážitkoch, zo záťahu.
Nenúť ho aby sa zmenil. Nebude sa cítiť uvoľnený, keď ho budeš napomínať. Buď sa s jeho chybami zmier, alebo ho nechaj pre tú, ktorá sa do jeho chýb dokáže zamilovať.
Pomohol ti? Prekvapil ťa? Dokonca "len" umyl sám od seba riad? TAK HO POCHVÁĽ! No a čo, že ti to pri takých "hlúpostiach" príde detinské. Skús to na sebe - chváľ samú seba po každej dobre vykonanej práci, aj drobnosti. Bude to príjemné.
To, že sa pozrie na pekné dievča na ulici neber ako dôvod na žiarlivosť, urážanie sa... To dievča si nezobralo podprsenku, oblieklo si minisukňu.... presne kvôli tomu aby zaujalo. Ale veď on je zdravý, dovoľ mu pokochať sa. S pevným stiskom tvojej ruky kráča vedľa teba, nie je to dostatočný prejav lásky?
Vravela si mu niečo aspoň tisíckrát a on si nezapamätal, že sa ti tak veľmi páčila kabelka z výkladu? Veď to bolo len pred týždňom, tak prečo tá bonboniéra na narodeniny? Tak ako ženám chýba mozgová bunka, ktorá by zabezpečila, žeby sme nemuseli každú ženu pretriasť od päty cez príšerné tričko až po jej čudný účes, tak mužom, česť výnimkám, chýba bunka, ktorá by im pomohla si spojiť tvoj srdcervúci výlev nad kabelkou s tvojím sviatkom.

Nebuďme hlúpe....

Nejde len o mužov, ale aj o vzťah k matkám, otcom, súrodencom, kamarátom, kamarátkam, k učiteľom.....

Je to také ľahké a zároveň ťažké.

Rada poradím každému, ale sama si pomôcť neviem.

Je to ťažšie ako sa zdá. Skúsim prekonať samú seba. A vy?

Hlúpy človek sa nepoučí ani z vlastných chýb.
Normálny človek sa poučí na vlastných chybách.
Múdry človek sa poučí na chybách iných.



 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár