Už v základnej škole sa deti učia, že človek je homo sapiens sapiens, čo inak znamená, že ide o tvor rozumný.

Ale čo to vlastne znamená?
Ako sa tá "rozumnosť" prejavuje?
Ako spoznáme, že to je rozumný tvor?

Veľa cestujem, preto som často v styku s ľuďmi, a tak vidím ako sa správajú a prezentujú samých seba.

Je ale smutné koľkým ľuďom je jedno pri čom ich ostatní vidia, že to, čo práve robia nie je vhodné, ale patrí to skôr za dvere jeho bytu, či lepšie povedané za dvere kúpeľne.

Je správne aby sa ČLOVEK, ktorý si dokáže pol metra od vás vyťahovať zelených zosušených a hlavne nechutných "kamarátov" priamo z nosa, nazýval tvorom rozumným?

Nehovoriac o tom, keď si prštek chce očistiť v ústach!

A netvárte sa, že Vás nikto nevidí, ak ste v jednej miestnosti, je 99% pravdepodobnosť, že vás vidí. To, že nereaguje znamená, že je to pod jeho úroveň, no a v tom horšom prípade, je to preto, že sa snaží udržať dávenie a neovracať vás.

Preto Vás všetkých, nie že žiadam, ale prosím, nájdite v sebe zabudnutú ľudskosť a buďte ohľaduplní k ostatným.

Ak ste v spoločnosti ľudí, nechajte svoje prsty napokoji a nestrkajte si ich do žiadnych svojich otvorov! Nechajte si špáranie v nose, v zuboch či v uchu na doma, keď bude v súkromí.

Nerozumiem prečo sú ľudia takí zaslepení sami sebou, sú stelesnením arogantnosti, prečo neberú ohľad aj na ostatných a zabudli na všetku slušnosť a vôbec ľudskosť, ktorá by nám, homo sapiens sapiens, mala byť najbližšia.

Hnevajú ma ľudia, ak idú v skupinke po chodníku a oproti ním ide útly človiečik, ktorý má síce rovnaké právo ísť po rovnakom chodníku ako oni, ale ich bezohľadnosť a zaslepenosť im nedovolí vidieť, že sú v presile, chodník slúži aj iným, nielen im, preto, ak sa chce vyhnúť zrážke musí odskočiť na trávnik a čo na tom, že pri tom práve skočil do kaluže.

Objavme v sebe opäť stratenú ľudskosť a naučme sa, že nám nepatrí všetko, a tak sa pri stretnutí s inými prejavme im slušnosť aj tým, že sa stiahneme na pravú stranu chodníka, veď každý má svoju úctu, nešliapme mu preto po nej, lebo je to možno jediná vec, ktorá mu nakoniec zostane.

Prosím, buďme všetci priateľskejší, ľudskejší a milší. Nie sme na svete sami, mali by sme sa konečne naučiť vzájomne rešpektovať a začať sa správať ako ľudia.


 Blog
Komentuj
 fotka
blackies  2. 4. 2011 11:46
Páči sa mi tento článok
 fotka
dex  2. 4. 2011 14:05
nemôžeme byť všetci rovnakí. to že si niekto z nosa špára pomaly mozgovú hmotu je jeho vec a on za ňu bude niesť následky (predsa len každý ho videl fuj fuj). S ľudskosťou to nemá nič spoločného. A rovnako ani, že niekoho vytlačí z chodníka. Neznamená to, že nie je človek, ale že je blbec.
 fotka
monullik  2. 4. 2011 17:55
dex, mne nejde o to, aby boli všetci ľudia rovnaký, ale aby mali toľko "chochmesu", že budú tolerantný voči ostatným ľuďom.
 fotka
nemamziadnemeno  4. 4. 2011 20:26
súhlasím s týmto článkom ale to čo tí ľudia robia odráža asi len to, ako boli vychovaní a asi im to nepríde veľmi nepríjemné robiť takéto veci pred ostatnými...kým ich nato niekto neupozorní...a síce aj tak ak sú blbí, tak im vlastne ani nedopne, že také veci sa jednoducho nepatria, ale zrejme musia byť aj takí :/
Napíš svoj komentár