Takmer každý milujem Vianoce. Jedinečné vône, lahodné chute, jemné dotyky, krásne piesne, ligotavé ozdoby. Obdobie, ktoré doslova a dopísmena využije aj zneužije vaše zmysly. Útočí na dušu a snaží sa ju ovládnuť.

Nemyslím teraz Vianoce typu : reklamy od septembra, komercia, blá blá blá.

Myslím TIE Vianoce. Kedy ste s NIMI. Pečiete, varíte, smejete sa všetci spolu. Pohádate sa, no je to iný typ hádky.

Som Vianočníkofil. Zbožňujem všetko, čo sa Vianoc týka a je to na mne vidieť (rozumej: ozdoby mi aj z nosa pomaly trčia). Vymýšľam nové koláčiky každý rok, trávim čas s ľuďmi, ktorých milujem a nepohnem sa od telky ani na sekundu. Tento rok sa bojím, očakávam, dúfam a naozaj sa snažím veriť.

24.12. to už bude 8 mesiacov od kedy zomrela. Vianoce si našli u mňa špeciálne miesto práve kvôli nej. Ona roznášala sviatočnú náladu, napínala ma indíciami na darčeky, nútila ma piecť, spievať a ťahala ma k telke, veď, aha, už nám ide rozprávka. Objavovali sme vianočné trhy, spolu vyberali maličkosti, ktoré ostatných potešia v podobe darčeku pod stromčekom. Bláznila sa so mnou a vytvorila vo mne puto k tomuto sviatku.

Preto sa bojím. Už narodeniny bez nej boli aké boli. Teraz, keď bude pri stole chýbať jedna osoba, kapor bude chutiť akosi divne. Neviem či je správne sa čo i len na chvíľku tešiť. Neviem či dokážem ísť pred večerou na cintorín. Neviem či to budú dobré Vianoce.

Možno sa zosypem. Možno sa zosypeme viacerí. Možno budem musieť byť na tabletkách a sviatky prespím. Možno nebudem schopná usmiať sa. A možno vďaka trom ľuďom budú Vianoce pekné.

Viem však, že jej pri fotke zapálim sviečku, na hrob položím maličký darček, v duchu poviem tie dve slová lásky a zaželám si, aby sa mala krásne, nech už je kdekoľvek.

Ty vieš

 Denník
Komentuj
 fotka
nio555  22. 12. 2014 21:38
Napíš svoj komentár