Na začiatok, pre tých čo Ešli nepoznajú: je šteniatko francúzskeho buldočka. Vyrastala u množitela v spoločnosti svojich 11 súrodencov. Cca v 4 týždňoch prestala rásť. Dnes má cez 11 týždňov a len 1100gramov a 12cm v kohútiku.

Za posledný týždeň Ešli absolvovala návštevu troch veterinárov a u jedného z nich sme sa zastavili dokonca tri krát. Diagnóz bolo veľa.
Začínajúca slepota:
Ešte je iba v začiatkoch takže nám nasadili liečbu antibiotickými kvapkami a vitamínovou mastičkou do oka tak budeme dúfať že sa to dá doporiadku.
Začervenosť:
Boli sme na dvoch odčerveniach no žiadných príživníkov sme sa nedočkali, bruško jej nesplaslo takže táto diagnóza padla.
Nadmerná plynatosť
Boli sme na sone a to ukázalo že má chudinka tak zaplynatené bruško že jej neni poriadne ani vidieť orgány. Dostala revitalizačný roztok do vody a ja musím vetrať 24/7
Hormonálna porucha
Nepotvrdila sa. To že nerastie naďalej pripisujeme tomu že bola dvanásta z vrhu a len dopíjala to čo ostalo po ostatných šteniatkach.
Kryvé nohy
Ešline nožičky akosi nezapadajú do jej bedrových kĺbov. Keďže bola 90% svojho doterajšieho života v klietke 1x2m sa jej poriadne nevyvynulo svalstvo. Liečime to plávaním a tým posilňujeme svaly na nožičkách .

Všetci veterinári sa zhodli na tom že Ešli nikdy nebude plnohodnotný buldoček a určite nie výstavný kus . Ale za to bude jedinečná
A ako sa u nás darí ?
Trúfnem si povedať že má Ešli konečne zaslúžený krásny živoť(verím si ).
Začína sa konečne na všetko tešiť. Na jedlo, na prechádzky, na hranie, na naháňanie mačky, na šplhanie na schody...
Za štyri dni u nás pribrala zo svojich 800 gramov na 1100g .

Video o tom ako sa u nás Ešli darí . Prvé fotky sú fotené u bývalého majitela. Videá a posledné fotky sú už u mňa.


 Videoblog
Komentuj
 fotka
lopatka  20. 9. 2009 20:29
Nech sa jej dari fesande malickej
 fotka
she  7. 10. 2009 23:11
to je najzlatsie male cudko ake som kedy videla, uplne nadherna je a plna zivota a vidno na nej, ze je stastna .. a pekne to mas urobene s tou hudbou a tak
Napíš svoj komentár