Na moje metalové začiatky si pamätám dodnes. Pamätám si aj takú nepodstatnú vec, že to celé začalo 20. mája 2009 Vtedy som prvýkrát počula skladbu Nemo od skupiny Nightwish, ktorá mi hneď počarovala. Netrvalo dlho a túto hudbu som si zamilovala.

Keď som sa v septembri 2010 dozvedela, že v rámci svojho turné Tarja v decembri navštívi Slovensko, že predkapela bude Freedom Call a že jeden concert bude dokonca v Nitre, neváhala som ani sekundu a hneď na druhý deň som si bežala kúpiť lístky.

Do 17. decembra som odpočítavala každý deň. A pri mojom “šťastí” mi bolo až podozrivé, že je to všetko až príliš dokonalé (teda moja najobľúbenejšia speváčka a ešte k tomu v Nitre…a ja mám lístok…), ale snažila som sa veriť tomu, že konečne raz mi vyjde niečo, na čo sa tak veľmi teším.

Ešte deň pred koncertom vyzeralo všetko super a tešila som sa, že už sa nemôže nič nepredvídané stať a že sa mi splní sen. Na druhý deň som nedočkavá a plná očakávaní utekala domov zo školy. Ako zvyčajne, zapla som facebook a neverila som vlastným očiam a tomu, čo čítam. Na oficiálnej Tarjinej fb stránke Tarja písala, že koncerty na Slovensku sú zrušené! Nevedela som prečo (lebo to ani nikde povedané nebolo)…z takého "super" prekvapenia som nevedela či mám plakať alebo zúriť. Ale mohla som to čakať, keďže mám vždy smolu Tarja ešte písala, že už je v Nitre, tak sa o 19tej stretneme na vianočných trhoch na námestí.

Síce som neverila, že tam príde, ale išla som. Zima bola ako v ruskom filme, bolo už pekne po 19tej a s ostatnými fanúšikmi sme netrpezlivo čakali Tarju. Už som prestávala dúfať, keď sa zrazu ľudia niekam pohli…domyslela som si, že asi za Tarjou, tak som sa rozutekala. A vážne to bola Tarja! Zbadala ma, ako som k nej pribehla, objala ma a povedala “Hi, how are you?” Inak ako slovom WOW sa to opísať asi nedá. Odfotila som sa s ňou a dala som si podpísať dvd End of an era.

Autogramiáda trvala asi hodinu a celú dobu som sa držala v dave ľudí okolo Tarji…ani som si nevšimla, že o pár metrov ďalej bola celá kapela a že celý čas tam bol aj jej manžel. Zistila som to až keď som odchádzala. Ponáhľala som sa na autobus a drcla som do Maxa Lilju

Domov som prišla s úžasným zážitkom, na ktorý nikdy nezabudnem. A dúfam, že concert v Bratislave sa už tentokrát nezruší a konečne sa mi splní celý sen, vidieť Tarju na pódiu spievať

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár