Ako inak, začalo to mojím príchodom do Bratislavy. Bol to môj prvý veľký koncert, tak som bola zvedavá, ako to bude prebiehať. V budove YMCA už bola kopa ľudí v tričkách In Flames, ktorí si ešte pohodovo pred koncertom popíjali pivko Netrpezlivo som čakala kým odbije 19ta hodina a začnú púšťať do MMC. Postavila som sa do radu, dali mi pásku na ruku a ani som sa nenazdala, 19:10 už som stála v prvom rade priamo pod pódiom. Síce nie v strede, tam už miesto pre mňa nebolo, ale na ľavom boku. Ale bol to dobrý flek (keďže som si myslela, že sa dopredu ani nedostanem), čiže misia splnená Zatiaľ som si vychutnávala atmosféru pódia s červenými reflektormi, dymom a bicími priamo predo mnou. A samozrejme, že aj dobrú hudbu, ktorá hrala z reproduktorov.

Postupne prichádzali aj ostatní In Flames-áci a sála sa zaplnila. Bolo 20:00 a ešte nič sa nedialo. Stála som na tom mojom super chytenom fleku už vyše trištvrte hodiny, takže pochopiteľne som sa riadne nudila. A to som nevedela, že ešte ďalšia trištvrte hodina čakania je predo mnou. S pribúdajúcim časom, čo sa nič nedialo, som začínala byť nervózna nielen ja, ale aj ostatní. Až teda napokon sme sa dočkali, keď odbilo 20:45. Reflektory zmenili farbu z červenej na ružovo fialovú a za búrlivých ovácií nastúpila na pódium slovinská kapela Noctiferia. Túto kapelu som nepoznala, takže som od nich ani veľa neočakávala. Ale prekvapili ma v tom najlepšom slova zmysle Spevákove „Ahoj Bratislava! Ako sa máte?!“ a „Ďakujeme!“ po slovensky ma asi prekvapilo najviac. Zazneli skladby ako napríklad Demoncracy, Holymen alebo Slavedriver (teda tie sa mi tak najviac vryli do pamäti) a vážne sa bolo na čo pozerať. Táto skvelá, povedala by som až živelná kapela, privádzala ľudí do varu. „Bratislava, are you ready for In Flames?!“ zaznelo dvakrát zo spevákových úst ku koncu ich vystúpenia. Tak sa mi zapáčili, že som ani nechcela, aby skončili Ale keďže hlavnou hviezdou večera bol In Flames, kapela Noctiferia sa s nami 21:30 rozlúčila.

Zase prišla chvíľa čakania, kým sa chystalo pódium pre In Flames a kým sa doladili posledné detaily. Netrvalo ani pol hodinu, krátko pred 22hou prišlo to, na čo sme sa všetci tešili najviac. In Flames! Epický nástup na pódium za znenia prvých tónov skladby Sounds of a playground fading, pri ktorej to poriadne rozprúdili, nasledovali Deliver us a All for me, všetky z nového albumu. Štvrtú skladbu, Trigger, spievalo celé publikum. A tak isto aj Come clarity Okrem týchto + Fear is the weakness, Ropes, Where the dead ships dwell a Darker times, zazneli skladby aj zo starších albumov, na ktorých sme sa poriadne vykričali a vyskákali ako sa patrí, napríklad Alias, Colony, The quiet place, Mirror´s truth, Cloud connected, Take this life, The hive, Insipid 2000 ... Setlist zostavený podľa mňa z toho najlepšieho od In Flames, aj keď niektorým chýbali skladby Clayman alebo Pinball map...a mne osobne Evil in a closet.

Skvelí gitaristi a najmä stále na nás usmiaty Niclas Engelin dokonale hecoval dav. Proste ošial Po jednej pesničke (už neviem aká to bola) si Anders od niekoho z prvého radu požičal mobil (alebo foťák? ..neviem čo to bolo...), do záberu mu zapózovali Niclas a Björn, v pozadí publikum a mobil/foťák vrátil. S úžasnou fotkou...závidím..

Andersov pokrik „Start jumping!“ netreba nejako zvlášť komentovať, lebo myslím, že v tom momente sme všetci vedeli, čo bude nasledovať.To, čo som vždy chcela počuť naživo a čo nesmie na poriadnom In Flames koncerte chýbať. „This song is called Only for the weak!“ a už skákal celý dav Ani som nevnímala ako bežal čas, až prišla na rad posledná skladba Liberation (moja srdcovka) hraná prvýkrát naživo.
Skončili okolo polnoci, len škoda, že už nedali prídavok

Takže po mojom zážitku musím povedať, že o In Flames sa naozaj právom hovorí, že je to jedna z najzaujímavejších koncertných kapiel vôbec. Týmto sa skončil ten najúžasnejší večer v mojom živote, tá neopakovateľná atmosféra a nezabudnuteľný zážitok. Dúfam, že ešte niekedy budem mať česť vidieť túto famóznu kapelu naživo

 Blog
Komentuj
 fotka
perkele  7. 10. 2011 19:49
Týmto komentom by som rada odkázala, že nemám rada nikoho, kto tam vtedy bol. smiley:
 fotka
mintaka  7. 10. 2011 19:56
ani sa ti nečudujem, keby som tam nebola ja, tak si rovno slučku hodím

keby sa dalo, zopakovala by som si to ešte aspoň tisíckrát
 fotka
bullet1302  7. 10. 2011 20:09
@perkele nehehehe smiley:

btw, zážitok an celý život, keď už aj na SME.čku sa o tom písalo, to už je čo povedať
 fotka
mintaka  7. 10. 2011 20:16
a naozaj, až teraz pozerám

ale ja som si musela napísať svoje, na to fakt nezabudnem do konca života
 fotka
purpledrug666  7. 10. 2011 20:27
ja som prešvihla IN FLAMES? nééééé :´(
 fotka
ssnehulienka  7. 10. 2011 21:27
Morror´s Truth! Only for the weak!

Liberationnnn!!!!



ach bož,e čo by som za to dala
 fotka
mintaka  7. 10. 2011 22:28
tu som našla setlist

» www.setlist.fm/setlist/in-flam...



boli fakt ÚŽASNÍ, splnil sa mi sen vidieť ich naživo
 fotka
perkele  8. 10. 2011 09:59
Delight and Angers!!!!

Asi sa idem obesiť.
Napíš svoj komentár