Podľa mňa je to až veľmi jednoduchá otázka. Pýtate sa prečo? Kto z vás by chcel predsa každé ráno vstať a pri pohľade do zrkadla si uvedomiť, že už nie je ten dvadsaťročný urastený mládenec s vyšportovanou postavou alebo tá sexi slečna, za ktorou sa otočil každý chlap? Realita je fakt krutá. V zrkadle pred vami stojí starý, nepotrebný človek, ktorý namiesto perfektne vypracovaného tela má poriadne ,,sádielko,, , na hlave samý šedivý vlas, na tvári niet miesta bez vrásky, namiesto perfektného zraku musíte nosiť desiatky dioptrie, ruky zničené tvrdou prácou a na nohách samé pľuzgiere a opuchy. Takisto nesmieme zabudnúť na pohár vedľa zrkadla s našou zubnou protézou. K tomu všetkému si ešte pridajme každodenné trápenie so starými kosťami a nízky dôchodok, ktorý dôchodcom vypláca náš vynikajúci štát. Hlavne naša úžasná vláda sa príkladne stará o starých ľudí, keďže ich donúti pracovať až do chvíle pokiaľ nedovŕšia vek šesťdesiatpäť rokov. Keby im vláda aspoň vyplácala primeraná dôchodok, ale viete, to by sa museli naši politici uspokojiť s trošku skromnejšími platmi a prémiami, za aj tak zle vykonanú prácu. Preto sa už vôbec nečudujem starým ľuďom, že chcú byť opäť mladí.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  13. 8. 2010 15:53
myslel som, že článok bude o niečom inom...



dôchodok a staroba môžu byť dve veci. myslím, že človek pri pohľade do zrkadla na dôchodku už ani nevníma šedivé vlasy, sadielko, to už mal dávno predtým - v 50-tke, keď ešte normálne pracoval, tiež šediny a sadielko bolo. to myslím, dôchodcu až tak netrápi..



za mladosťou smúti skôr, že si uvedomuje, že nestihol zažiť polovicu vecí, ktoré chcel a čas sa mu kráti.



hlavný problém však ani nie je v tom, že je starý, že ho všetko bolí, skôr v tom, že vlastne nikoho nezaujíma... nikto nič od neho nechce. ste starý a nemusíte chodiť do práce, nikto sa o vás nezaujíma (už ani na prácu nie ste)... to si myslím je hlavný depkotvorný faktor starých ľudí...
 fotka
tomas  13. 8. 2010 15:57
inak poslanecký plat so všetkými náhradmi je 3600 eur, predstav si, že by všetkých 150 poslancov sa uskromnilo a brali by polovičný plat. ušetrilo by sa veľa peňazí... 150 x 1800 eur každý mesiac! to je 270 tisíc eur každý mesiac! To je viac než 8 miliónov korún a to je len polovica ich platov! Mrte veľa peňazí, že?



To keby sa rozdelilo medzi dôchodcov, to by im určite pomohlo, že? Podľa webstránky www.socpoist.sk (štátna Sociálna poisťovňa-ktorá vypláca dôchodky) bolo koncom júna 2010 - 1280761 dôchodcov. Keby sme medzi nich rozdelili tú obrovskú sumu peňazí, keby sa uskromnili poslanci, tak by si každý dôchodca prilepšil o 21 centov mesačne...
 fotka
tommyhot  13. 8. 2010 16:01
myslim si, ze 1800 eur je pri takej zodopovednosti aku poslanci maju malo. Uplne by stacilo ak by sa im nerovnou danou (aspon 30%) zdanili pausalne nahrady (tie sa teraz nezdanuju) a to by tiez prinieslo do statnej kasy slusne prachy a aj by sa poslancom zachoval relativne zaujimavy plat.
 fotka
bluepanter  13. 8. 2010 16:03
len jedno slovo v celom blogu sa mi nepáč: prečo by mal byť dôchodca nepotrebný? aj dôchodca môže robiť dosť vecí a zlepšovať život okolo seba, niečo tvoriť a pod. Záleží to od neho, ako strávi jeseň svojho života a nemusí byť nepotrebný .
 fotka
tommyhot  13. 8. 2010 16:20
@bluepanter pokial nepracuje, tak je pre spolocnost uz nepotrebny, lebo nevytvara ziadne hodnoty. Mam pocit, ze ten clanok bol o obycajnom dochodcovi, ktorych je na svete najvacsie mnozstvo, nez o dochodcoch, ktori menezuje velke firmy, pripadne vytvaraju nejake ine hodnoty.
 fotka
bluepanter  13. 8. 2010 16:31
@tommyhot znie to trochu bezcitne . Dôchodca je prínosom pre spoločnosť napríklad už len tým, že sa napríklad stará o vnúčatá, keď treba. Matka-dôchodkyňa poradí recept svojej dcére a už je prínosom, síce iba pre dcéru, ale aj to je niečo.

Ty si asi myslel finančný prínos a prínos v podobe nejakej vykonanej práce, ale byť užitočný sa dá byť aj inak.
 fotka
tommyhot  13. 8. 2010 16:34
@bluepanter dochodcovia nas zatazuju hlavne financne, preto som rozpraval o financnom prinose.. nic ine ma nezaujima, lebo hodnoty, vdaka ktorym sa mozme mat vsetci lepsie su prave tie materialne. bohuzial je to tak.
 fotka
metju1  13. 8. 2010 17:32
takze..kedze som autor toho fejtonu musim sa ozvat...v prvom rade je to fejton, cize clanok, ktory ma vyzniet mierne humorne mozno sarkasticky a ma nam otvorit oci, aby sme sa na svet nepozerali cez ruzove okuliare...pri pisani fejtonu som mal na mysli obycajneho stareho dochodcu, ktory v zivote nedosiahol nic vyznamneho (povezdme si, ze vela ludia nedosiahne vo svojom zivote nic vyznamne v kariere)...a osobne si myslim, ze tito starsi ludia, ktori su sucastou nasej spolocnosti uz na dochodku asi horko tazko nieco vyznamne spravia
 fotka
bluepanter  13. 8. 2010 17:38
@tommyhot to je z väčšej časti pravda :/

@metju1 heh, prečítaj si svoj článok, keď budeš na dôchodku. Vek nie je žiadnym kritériom pre úspech, existujú ľudia, ktorí začali budovať svoje podnikanie na dôchodku a zažili ešte kariérne úspechy a dopriali si aj oddych za zarobené peniaze. Úspech tkvie v rozmýšľaní a nezáleží od veku
10 
 fotka
metju1  13. 8. 2010 17:42
bluepanter - tak ak by som bol obycajny dochodca s obycajnym mizernym dochodkom tak toho asi vela nezmozem
11 
 fotka
cocca-colla  13. 8. 2010 20:00
Skôr nechcú ísť k vôli "super" dôchodku.. A viac-menej ochvíľu štát ani nedovolí ľuďom ísť do dôchodku..
12 
 fotka
zajko30  14. 8. 2010 23:31
hahahaha, že dôchodok?! zabudnite , my keď pojedem do dôchodku tak už bude uzákonený v 105 rokoch a kto sa ich dožie? štát zase ušetrí €.......filip
Napíš svoj komentár