Pred pár dňami som písala bratovi slohovku o priateľstve a tak ma zaujalo, čo som zo seba dostala, že to tu musím napísať..

Aké jednoduché slovo a koľko sa v ňom skrýva. Kto to vlastne priateľ je? Aké miesto v našom živote zabera? Čo je pre nás doležitelšie láska alebo priateľstvo? Zamyslime sa spolu nad tým koho možme nazvať priateľom a koho kamarátom. Veľa ľudí si tieto dva pojmy pletie a preto ich berú za synonimá, čo je podstatná chiba!
Priateľ, to je človek k nášmu srdcu najbližší. Nie je to osoba s ktorou chodime napr zahrať futbal alebo sadnúť do nejakého podniku, pokecať o škole, čo sa kde stalo atď... tomu sa hovorí kamarátstvo. Priateľ to je ten človek, ktorému sa možeme ísť vyžalovať a zdoveriť sa mu aj s tými najtajnejšími trápeniami, ktoré nám nedávajú často spávať. Je to človek, ktory príjde, keď sa k nám všetci otočia chrbtom a neostane tu pre nás nikto v týchto našich najhorších časoch. Vačšina z takýchto prípadov je, že je to práve niekto od koho by sme to vobec nečakali. Neraz sa stáva, že je to náš úkladny nepriateľ.
Základnym pilierom priaťeľstva je určite úprimnosť a dovera. Podľa štúdii viacerých psychologov práve dovera je základom medziľudských vzťahov. Najdlhšie sa buduje avšak ak ju u danej osoby stratíme, horko-ťažko ju získame spať. Preto je doležite si vybrať tých správnych ľudí, ktorých nazveme priateľom a ktorým zyzradíme svoje najtajnejšie trápenia. Existujú ľudia ktorý takú situáciu možu ľahko použiť proti vám. Tomu sa hovorí faloš. Falošných priateľov máme každý veľa vo svojom okolí a predsa si to niekedy ani neuvedomujeme. Na svete existuje toľko nenávisti. Prečo si nevieme vážiť to čo máme ale stále viac a viac túžime po niečom čo má niekto iný? Na základe závisti a podlosti stroskotá najviac priateľstiev.
Ťažko sa hľadá ten ozajstný priateľ. Niektorý si ho nenájdu vobec. To sú skor ľudia tipický tým, že su stále doma zatvorený medzi štyrmi stenami svojej izby. Títo ľudia nepoznájú slovo priateľstvo, a preto by sme si mali začat všímať aj týchto ľudí. Kto vie či náhodov nepotrebujú práve aspoň maličkého priateľia, ktorým možete byt aj vy. Veľa takýchto "nepochopených" ľudí končí svoj život sebevraždov. Koľko málo stačí na to aby sme zachránili ĺudský život?
Na záver by som chcela iba poznamenať, že priteľ je doležitov súčasťov nášho života ako napríklad kyslík alebo voda. Bez priateľa sa prežiť nedá..
preto chráňme si svojích ozajstných priateľov ako oko v hlave, lebo až po smrti priateľa zistíme ozajstnú CENU PRIATEĽSTVA! ! ! !

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár