„Posledných dvadsať rokov je počasie nenormálne"

Počasie akoby sa zbláznilo. Čoraz častejšie nás prekvapia nezvyčajne silné búrky, sila vetra dosahuje hranicu orkánu, neprimerane teplé počasie strieda prudké ochladenie. Čo sa to vlastne deje? Je to len prechodný jav alebo si budeme musieť zvykať na výraznejšiu zmenu klímy?

Čakajú nás preto v najbližších rokoch aj na Slovesnnku Tornáda ? Prečo nie, ved česku iich už v tomto roku presnejšie v Máj-Jún zaznamenali minimálne 7 ! Zahraničný Meteorologovia stále varujú oblasti západného slovenska,Južného Polska a celé Česko že v najbližšíích rokovh tam budu tornáda zrejme tak časté ako v USA ! Tornádo sa totiž vytvára pri búrka ktoré označujeme "Supercella","Húllava" takéto niečo pred 5 rokmi nebolo na slovensku ani počut no teraz to je akoby bežný jav hlavna v mesiacoh Jún a Júl !

Supercella je konverktá búrka tvorená z konverkt. bunky.Ktorá velmi rýchlo rotuje okolo svojej osy.Sprevádzaná je Húlavou a so silnou elektrickou aktivitou !

Húlava je silný vietor ktorý dosahuje rýchlost od 22-36 m/s (aj viac) vyskytuje sa hhlavne pred búrkami s názvom Supercella! Na slovensku bola naposledy takátoo búrka zaznamenaná 7.7.2008 !!! Za tento rok už minimalne 4 !

Asi takto vyzeraju tie bpúrky ::
Screenshot


Toto je video sueprcelly na slovenslku ktorá zasiahla JZ SR 7.7.2008
Screenshot


JA bývam v Šuranoch na hranici Pod.Roviny a zažil som už vela takýcjto búrok takmer každú čo nás zasiahla ! Najhorišie vždy doplatia oblasti Bratislavi,Senca,Nitri...
Tak to je asi tak všetko.Dakujem.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
wewo  20. 7. 2008 14:30
to si pis clovece, ja byvam na dedinke pri blave a ta 7.7. to bol fakt adrenalin
 fotka
mareksvk  20. 7. 2008 14:53
to ti verím ae aj tak nejlepšia Supercella bolôa minulý rok 23-24.6.07, to nemalo chybu ja som bol vtedy na futbale s kamošmi a ked sme videli co ide tak semm radesj sli domov a celú cestu 1,5 km asi nás prenasledovala prachová váchrica ty kss to bol adrenalin mi sme upalovali jak koňee... zabuchol som dvere na doma a potom sa to spustilo..lejak,víchor,blesky,hromi a ine kktinky....
 fotka
shroomy  20. 7. 2008 15:09
konecne uz aj tu na slovensku budeme mat srandu
 fotka
destinygirl  7. 7. 2009 18:54
heh,..thy kks,zaujímawý článok,.. xD
 fotka
paullinqa  22. 8. 2009 03:38
nepochybne, nechajme sa prekvapit
 fotka
zajko30  21. 9. 2010 05:54
asi si musíme zvykať na katastrófy, je nás veľa a ludia su zlí, je to trest Boží..................filip
Napíš svoj komentár