Bez ohľadu na to, v akom myšlienkovom a náladovom rozpoložení sa práve nachádzate, sú isté pojmy, na ktoré reaguje každý. Takým je napr aj Vianoce (niečo čo máme práve úspešne zasebou )
Je jedno, s akými klišé si spojíte Vianoce vy. Aj v 21. storočí majú tieto sviatky aspoň niečo z pôvodného odkazu. Na Štedrý večer sme poväčšinou doma a zvyčajne prechádzame do režimu offline, príp. stand by, alebo aspoň „invisible“, aby sme v rodinnom kruhu mohli hodnotiť, bilancovať, spomínať, niektorí pomodliť sa a pár obdivuhodných jedincov ukončiť pôst. V tej chvíli je úplne jedno či ste zabili kapra, upražili filé, alebo ste vegetariáni. Po štedrej večeri sa zrejme tešíte na rituál rozbaľovania darčekov, aby ste následne mohli vykročiť do mrazivej noci na polnočnú omšu, a to v dnešných časoch kľudne môžete byť ateisti. Ešte aj 25. - prvý sviatok vianočný je mestský ruch maximálne pokojný, teda vlastne nie je vôbec. Ešte jednu vetu si snáď zaslúžia aj ľudia, ktorí v spomínanom čase namiesto doma trčia v práci, lebo sú tam nevyhnutní – aj na Vianoce slúžia pre nás.
Ubehne presne týždeň od 24.12 a je tu posledný deň kalendárneho roku, meniny oslavuje Silvester. Nejde ani tak o to, že je to značne zriedkavé meno, ako skôr o to, že opäť prichádza čas na bilancovanie. Na rozidel od toho štedrodenného, ktoré sa považuje za komorné, silvestrovské bilancovanie býva väčšinou zábavné. Deň humoru a humoristov, bláznov a bláznovstiev. Presne o 23:59:59:999 sa svetovému času zastaví dych, aby o jednu tisícinu nastal výbuch emócií, rachot ohňostrojov a inej kvázi zábavnej pyrotechniky, štrngot pohárov či fliaš so šampanským a všemožné viac, či skôr menej triezve prejavy radosti. A zasa sme všetci o kalendárny rok starší.
Do roku 2009 teda celému birdzu a všetkým birdzákom želám hlavne zdravie a potom nech vám vyjde všetko čo si vy želáte. Ak si dávate nejaké predsavzatia, tak veľa energie na ich plnenie po celý rok
P*F 2*0*0*9

 Úvaha
Komentuj
 fotka
d170  28. 12. 2008 21:29
Aj tebe do nového roku len všetko najlepšie
 fotka
antifunebracka  25. 2. 2013 18:45
this blog is so 2008. it s 2013 already, mate
Napíš svoj komentár