Tak som uvazoval. Co dalej? Co vsetko ma este caka? Momentalne som v tuneli a nevidim na koniec toho tunela a sotva si vidim pod nohy. Bude na konci tunela vlastne svetlo? a kde ten tunel konci? smrtou? skor? neskor? Konci sa ten tunel? Vidim to cierne. Tak, ako vidim miesto, kde hladam koniec tunela.

Povedzme si to rovno. Som vo veku, ked idem na VS. Uz ma teraz caka 5 rokov buzerovania zo strany profesorov, ucenia, v mojom pripade navyse 5 rokov mnou nenavidenej matiky... Moment.. povedal som 5 rokov? aha, berem spat, to plati len v pripade, ze vsetko pojde dobre. a na to, aby som si mohol byt isty, ze secko pojde dobre by som musel byt prilis velky optimista. zvlast na slovenskej VS. Cize najblizsich 5 rokov ma cakaju same problemy. Niekto hovori o tom, ze zivot na vysokej skole je fajn atd, ale ja poznam par vysokoskolakov a ak sa zrovna neucia, tak sa nudia. alebo chlastaju, ale to nie je prave moj styl.

Ok, dostudovali sme, ideme si zhanat pracu. Dajme tomu, ze vystudujem informatiku na matfyze a preto by snad nemal byt taky problem najst si tu pracu. aj ked vsetci vieme, ze najst si pracu nie je vzdy len jednoduche. jednak ma caka mnoho papierovaciek a uradovaciek-prihlasit sa na urad prace, budem platit zdravotnu poistku, zacnem dochodkove sporenie atd. Najdem si robotu-dalsie papierovacky-odhlasit sa z uradu prace, atd. Robota informatika je nehorazne nudna, bud su casy, ked programator nerobi vobec nic, alebo brutalne nestiha a musi robit vela nezaplatenych nadcasov. Takuto pracu budem robit az do svojho dochodku, pricom nejaky vedlajsi zivot budem mat maximalne znechuteny pracou a minimom financnych prostriedkov.

Som dochodca. Stary, nemohuci clovek, o ktoreho ani prstom nezavadia. Minimalny dochodok, chabe zdravie, cely den presedeny pri TV alebo podobnych cinnostiach, pretoze na nic ine sa moje nevladne telo nezmoze.

Nezaratal som do tohto vsetkeho este politicke, ekonomicke a ekologicke problemy celeho sveta. roztopenie ladovcov->zvysenie hladiny svetoveho oceana->zrejme nejake krajiny zaplavi->zmena klimy->vznik novych chorob, alebo prenesenie tropickych chorob na nase zemepisne sirky... dojdu zasoby ropy a nebude ina nahradna energia(jednoducho nebude, pretoze este nikto nic porovnatelne s ropou nevymyslel, vodikova technologia este ani zdaleka nedosahuje ucinnost ropy). Svetova ekonomika v koncoch-bohati ostanu bohatymi a to velmi, ostatni budu uplni chudaci. Jooo a aby to bolo veselsie, pridu sem na navstevu mimozemstania ako z filmu Den nezavislosti To bude haluz

Takze oplati sa mi ist dalej? Ani velmi nie. Nestoji to za to. Napriek tomu idem, lebo som sprosty. Zdravim Vas, moji suputnici na tejto ceste tunelom, o ktorom konci, ci dalsom kroku v nom nevieme nic.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
zuziicka  16. 7. 2008 20:44
tak nech ti to vide na tej vysokej
 fotka
lukas1  17. 7. 2008 00:12
@zuziicka vdaka
Napíš svoj komentár