Skupina vysokoškolských absolventov so super kariérami prišla na návštevu za svojím profesorom z univerzity. Pri rozprávaní sa mnohí sťažovali na stres, ktorí prežívajú doma i v práci.

Profesor im ponúkol kávu,odišiel do kuchyne a vrátil sa s konvicou a zbierkou najrôznejších šálok a povedal im, nech sa obslúžia.

Keď už všetci sedeli so šálkou kávy, profesor povedal: "Pozrite sa - všetky tie pekné a drahé šálky ste si rozobrali a na tácke ostali už len tie lacné a ošarpané. Hoci je normálne, že chcete pre seba len to najlepšie, je to súčasne hlavný zdroj vašich problémov a stresu. To, o čo vám všetkým išlo, bola totiž hlavne káva, nie šálky. Ale podvedome ste si vyberali tie najkrajšie šálky a rovnako podvedome ste ich porovnávali so šálkami tých druhých."

A teraz porozmýšľajte:
Život = káva.
Práca, peniaze a spoločenské uznanie = šálky (sú len prostriedkom, ktorý obsahuje a udržiava Život, ale nemenia kvalitu Života)

Niekedy, keď sa sústredíme len na tú šálku - zabudneme si vychutnať kávu, ktorú v nej dostávame. Takže Vám prajem počas týchto Vianoc, ale i počas celého nasledujúceho roka:
Nedovoľte, aby u vás dominovali šálky. Vychutnávajte si radšej kávu!

Sám sa priznám, že pre mňa to bude veľmi ťažké, pretože mám neskutočne veľa všelijakých povinností - ale budem sa snažiť vychutnávať si život, čo je dôležitejšie ako všetko ostatné...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár