Dnešný deň je tak katastrofálny, že o ňom musím napísať blog. Možno sa mi podarí zbaviť sa všetkých tých emócií, ktoré sa vo mne hromadia..
Skoro ráno som cestoval domov zo školy ako každý týždeň. Ráno chodieva navyše skvelý autobus Turancar - veľmi kvalitný, spoľahlivý, pohodlný, dokonca v každom sedadle má zabudovanú obrazovku a človek sa v ňom cíti ako v lietadle. Chcel som dopozerať film práve cez túto obrazovku, no kvôli únave som si povedal, že si iba pustím hudbu. No tu zrazu cítim ako šofér prudko začal brzdiť a potom náraz. Predné sklo prasklo a rozbilo sa. Dievča v buse kričalo tak silno, až som myslel, že niekam odletelo a niečo sa jej stalo. No bola len v šoku ako my ostatní. Tí pohotovejší vyšli von ako aj ja po chvíľke a naskytol sa mi veľmi nepríjemný pohľad. Predná náprava autobusu úplne chýbala a namiesto nej vrak bieleho auta. Neskôr som sa dozvedel, že išlo o Renault. Vyzeralo to hrozivo, no obaja z toho auta ešte žili. Vodič vyšiel po vlastných a zvalil sa na zem, pričom vyzeral, že má len menej závažné zranenia, Avšak spolujazdkyňa-žena síce dýchala, no bola nepríjemne zakliesnená v aute. Viacerí sa snažili im pomôcť, ako sa len dalo - takže prvá pomoc nebola zanedbaná. Policajti odviedli dobrú prácu a zodpovedne si splnili svoju povinnosť napriek rečiam, ktoré sa o nich šíria a častokrát sú pravdivé. Tentokrát zlyhala záchranná služba a mrzí ma, že to nikto nikde nespomenul - dokonca ani ja pred reportérom, lebo mi to v tom momente neprišlo na um. Sanitky prišli v takom čase, že bežný vodič by prišiel od nemocnice za rovnako dlho. Sklamalo ma to vzhľadom na to, že sa táto nehoda stala takmer v meste a nemocnica nebola príliš ďaleko. Nakoniec po nás prišiel iný autobus a odviezol nás domov. Dorazil som s hodinovým meškaním, čo však nebolo také dôležité ako to, že som vyviazol zdravý. Doma som sa dozvedel, že táto žena zomrela a prvé, čo mi napadlo, bolo: možno by prežila, keby sanitka so záchranármi prišla skôr. Takto si všetko odypká náš šofér autobusu za usmrtenie, hoci on za nič nemôže, keďže auto nedalo prednosť. Viac uvidíte večer v správach a dočítate sa na internete, napr. » tvnoviny.sk/sekcia/spravy/k...
Chystal som sa dať zaočkovať proti chrípke, lebo za posledné roky sa mi takéto očkovanie veľmi vyplatilo. Predtým, ked som sa nedával očkovať, často som býval chorý. No moja doktorka má pravdaže dovolenku akurát v dnešný deň.
A moje nešťastné doobedie bolo zakončené nákupom v Tescu. Pravdaže, čo sa mi ešte nestalo. Pri odchode som pípal. A staručkému SBS-karovi trvalo dlho, kým som mu vysvetlil situáciu tak, aby bol schopný pochopiť, že som nič neukradol. Ako inak, dôvodom pípania bola alkohol. Teda aby som bol presný, flaška s alkoholom, ktorú som pravdaže mal poctivo vyplatenú.
Od tohto okamihu sa už nič nekazilo a začali mi niektoré plány aj konečne vychádzať tak, ako som chcel. Ale uznajte, že dnes som priťahoval nepríjemnosti a katastrofy do takej miery, že by bolo múdrejšie sa držať odo mňa čo najdalej.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár