Tak na toto by sa dalo pozerat vselijako. Smirgel ako pomocka? Smirgel ako zbran? Alebo smirgel ako clovek? Priklanam sa k tej poslednej moznosti, aj keď to znie dost divne .
Aj ked je clovek bytost samostatne zmyslajuca, aj napriek tomu su jeho neoddelitelnou sucastou ludia, ktori ho obklopuju a ktori toto jeho zmyslanie menia, ovplyvnuju alebo dokonca dokonale ovladaju.
Clovek je ako slamka. Staci maly zavan vetra a lahko sa ohne alebo zlomi. Sklana sa az k zemi, odolava silnemu naporu vetra ale nedokaze to...nie stale je to take jednoduche.
Ludia, hlavne najlepsi priatelia, maju na cloveka ohromny vplyv. Cim dlhsie sa nachadzaju v jeho bezprostrednej blizkosti, tym je ich vplyv vacsi, tym lahsie sa manipuluje s ludskym zmyslanim, tym ma clovek k ludom vacsiu doveru.
Rozmyslala som nad tym, ako aj mna casto ovplyvnuju vlastni priatelia. Casto? ? Takmer nepretrzite a neustale. Vsimla som si, ze cim viac casu s nimi travim, tym viac sa im podobam, tym lahsie ma ovplyvnia, mam ICH osvojene taky, neuvedomujuc preberam ich zvyky a slovne hracky.
Cim viac smirglujes, tym je smirgel hladsi!
Vychadza mi z toho len jedno...cim viac doverujem ludim okolo seba...cim su mi blizsi...tym maju na mna vacsi vplyv a tym viac formuju PRAVE ONI moju osobu.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
delfi  20. 7. 2009 20:11
S priateľstvom je to ako s partnerstvom. Je krásne, ak jeden druhého dopĺňa.... Aj priateľov si každý vyberie s takou char. vlastnosťou, ktorá mu chýba... (možno podvedome) A to je to pekné, ovplyvňujúce...
Napíš svoj komentár