Prepac,Vandi ze som neodpisala skor ale naozaj je tu tazke najst cas na pisanie pretoze stale mame nejaky program ,co je perfektne pretoze ja milujem byt BUSY. Prilet do Indiany,bol bez problemov, sice som prestupovala v New Yorku(coho som sa trosku obavala), ale vsetko bolo na letisku zrozumitelne vysvetlene a oznacene ,takze vsetko sa da zvladnut uplne v pohodicke.
Ked som vyplnovala formular na letisku v anglictine stretla som Slovenku-Luciu ( mimochodom znamu slovensku modelku co som zistila az neskor a majitelku pes v nudzi ) tak sme spolu shopingovali..a doteraz si piseme.. Rodina ma vyzdvihla na letisku s velkym autom Dodge volaju ho ze track. Prvy tyzden bol super ziadne ulohy len vybavovacky a treningy .
Potom zacala skola...a bolo to este lepsie. Ucitelia prefektni, kazdy den sa na hodinach sa vela nasmejeme. V skole okrem mna je nemecka exchange studentka, s ktorou si rozumiem a spolu sme aj vo volejbalovom teame takze si vylepsujem aj moju nemcinu. Vyborny kolektiv volejbaloveho teamu moju radost kazdym dnom este viac znasoboval. Zazili sme uz kopu srandy, a este zazivame...ale blizi sa koniec volejbalovej sezony tak som trosku sad, ale prihlasila som sa na winter sport-basketball. Tak dufam ze tam bude vyborny kolektiv ako na volejbale.
Rodina je genialna, beru ma ako clena rodiny (host mama mi pomaha so vsetkym ). Host sestra je najlepsi student z rocnika tak ked niecomu nerozumiem , ona mi vzdy pomoze. Kazdy druhy tyzden chodime na vylety. Buduci weekend sa chystame do Chicaga. Tak sa tesim.
Mimochodom mame vybornu representative ...casto nam vola( len tak) a pyta sa nas ako sa mame, co robime , co je velmi mile. Na meetingoch sa stretnete s roznymi studentami z roznych kutov sveta, co je velmi zaujimave a dozviete sa mnoho veci o inych kulturach. Representative vas oboznami s ponukou vyletov ako Hawaii, Florida, NY.. a vela inych. Moj sen je Hawaii tak dufam ze sa tam dostanem.
Viem ze moje pocity z USA zneju trosku ako z rozpravky ale Je TO REAL

Mili studenti co sa neviete rozhodnut, nevahajte vasa zivotna opportunity je priamo pred vami. Jasne nebude to lahke, ale casom zistite ze to bolo najlepsie rozhodnutie ake ste mohli urobit. Nebojte sa zmeny ,zmena je vzdy dobra. Okrem toho ze sa naucite vyborne po anglicky, ziskate neocenitelne kontakty, second family a DOSPEJETE tu. Zacnete byt zodpovedni za vsetky vase ciny ,zacnete si viac vazit co pre vasi rodicia robia a zacnete chapat preco vam rodicia stale hovoria uc sa a pomahaj. A najdete tu odpoved co vlastne chcete od zivota a co by ste chceli dalej studovat .Ja uz som to nasla a co vy??

Zaujimavosti:
1.splachovanie
2.v nasej skole mame otvorene locker (skrinky) a hocikto vam kedykolvek moze napisat do skrinky ako vas ma rad alebo len tak dat sladkosti (uz sa mi to stalo, uplne mi to zdvihlo naladu)
3.vsetko v bandaskach (dzusy, mlieko...)
4.domace ulohy sa ODOVZDAVAJU ucitelom
5.domacich milacikov beru ako clenov rodiny
6.Kazdy vylet je treba ohlasit vasej representative
7.Zaujimave labs...Na chemii sme robili lab kde nam ucitelka doniesla sladkosti a merali sme kolko vazia, za kolko sekund zjeme cokoladu..
8.Lacna elektrotechnika, lacne oblecenie...vsetko je tu lacnejsie
9.sport tu beru velmi vazne, cela rodina tu zije sportom. Nevynechaju jediny zapas, a stale povzbudzuju (najlepsi fans akych som kedy videla)
10.Maju takzvane dress day (na nejaku temu celebrity day,hippie day...)
11.Homecoming a homecoming dance
12.Pred zapasom spievaju hymnu a team sa drzi za ruky
13.Su hrdi na svoju skolu a stale nosia tricka s nazvom svojej skoly. Co by sme aj my na slovensku mohli zaviest

 Blog
Komentuj
 fotka
elenari  15. 5. 2012 09:32
veľmi fajn mať také skúsenosti už ako mladá, nie každému sa naskytne taká príležitosť, uži si to
 fotka
kokosovyorech  15. 5. 2012 14:51
hahahah ..... nie všetci mali to šťastie ako ty a bolo im tak dobre
Napíš svoj komentár