Deň 1
Howzit - Posielam pozdrav z Južnej Afriky!
Naše africké dobrodružstvo sa začalu už v Teleráne, kde sme si skúsili toľko preklínanu Vuvuzelu. Pokračovali sme nekonečnou sňúrou interview až potom sa išlo do oblakov. Cesta zo Swechatu na letisko Heathrow v Londýne ubehla rýchlo aj vďaka stewardom, ktorí nám cestu do Ariky aj trocha zavideli.

Po pristáti sme sa stretli s organizovaným letiskovým chaosom, ale vďaka Zuzke a Davidovi sme sa z toho bludiska nejak vymotali a dokonca sa ocitli pri Big Bene. Natankovali sme energiu a išlo sa ďalej spoznavať Londýn. Okolo Downing Street a Trafalgar square sme sa dostali az na Picadili Circus s veľkým Coca-Cola neonem k MS 2010 .

Ani sme sa nenazdali a ako Shakira spievala This Time for Africa, sedeli sme už v lietadle do Johannesburgu a jedli chutnú večeru.

Deň druhý –
Slony a levy
Každý si myslí, že v Afrike je teplo. Aj my sme si to mysleli, pokiaľ sme ráno na teplomeri nevideli 1°C. Naštastie nás zohrial typicky africky čaj Rooibos a anglicke raňajky. Po výdatnom jedle sa náš tím vydal so slovensko vyzdobeným truckom na cestu. Hneď ako sme sa zjavili zbudili sme pozornosť domácích. Niektorí z nášho tímu cestou do slonej rezervácie dospávali skoré ranné vstavanie.
V slonej rezervácii nás privítal tím japonských vlajkonosičov a spolu sme sa šli pozrieť na slony, niektorích dokonca slony aj vybozkávali...


Po tejto vtipnej skúsenosti sme se zasa vydali na cestu a truck zastal až v typickej africkej kmeňovej dedinke. Tam nám ukázali, ako ľudia v kmeni žijú, čo jedia a hlavne ako prežívaju futbal. V tanečnom rytme sme sa presunuli na obed, kde sme mali pripraveného krokodíla, pštrosa, tí čo nechceli experimentovať- tak si dali kuriatko. Po chutnom obede nám krv v žilách tuhla pri pohlade na levy a leopardy, avšak mláďatá týchto predátorov vyzerali roztomilo. Po návrate do hotela nasledoval turnaj medzi Jamajkou, Slovenskom a Španielskom. Slovensko 1. zapas zaslúžene vyhralo 5:0, ale nečakane Španielsku sme podlahli 5:4 no neubralo nám to na chuti privítať vlajkonosičov z Costa Rica a oslaviť narodeniny jedného z členov jamajskej skupiny

Deň tretí
Poďme chlapci, poďme!!!!
Ke nako Slovakia - asi tak by sme dnes začali - Vnímajte Slovensko prichádzame. Celý naš tím vstal už o 5.30, aj keď oficiálny budíček bol až o hodinu neskor. Náš veľký deň začal raňajkami a briefingom v dievčenskej škole. Tam nám povedali pár pravidiel a vyrazili sme s nimi štadión Ellis Park. Tu sme mali vyčlenenú našu vlastnú Coca-Cola miestnoť, kde sme si zahrali futbal proti vlajkonosičom FIFA vlajky a FIFA Fair play vlajky a s podavačmi lopt. Smozrejme, že slovenskí tím vlajkonosičov vyhral. Možno to predznačilo výsledok zápasu. Po týchto milých povinnostiach nastala doležita skúška a tréning ako niesť vlajku. Pikoškou bolo, že hlavný manažer FIFA pre štadión Ellis Park bol na futbale v Košiciach a tak sme sa rozprávali. Skúška prebehla super a dokonca sme boli označení za najlepšiu Flag crew


Čo sa bohužiaľ nedalo povedať o našich kamarátoch z Jamajky, ktorí si museli nástup nacvičovať aj po vymedzenom čase v Coca-Cola miestnosti. My ostatní sme si dali obed a mali 3 hodiny do nášho veľkého okamihu. Spoznali sme sa s malými černoškami, ktorí viedli na ihrisko hráčov, a ktorích sme si veľmi obľubili. Učili sme ostatních účastnikov, ako fandiť Slovensku ,ale zrazu si pre nás prišli z FIFA, že sa máme isť pripravit a že nás uvidí iba 1.5 milirady ľudí pri obrazovkách a 60.000 na štadióne. Po tomto povzbudení sme vyšli na plochu s vlajkou. Každy z nás sa tešil, bol nervózny, ale hlavme sme verili, že Slovensko vyhraje. Keď skončili hymny, zaviedli nás do nášho sektoru, aby sme mohli pozerať zápas. Tá atmosféra je úplne iná pri TV a iná na štadióne. To sa nedá opísať. Dokonca nám nevadili ani vuvuzely, sami sme na ne trúbili! Lepšie raz zažiť, ako 100x počuť. Emócie bolo cítiť všade, zvlášť pri druhom góle Talianska. S posledným hvizdom vypukla EUFÓRIA ŠTASTIA. Za celý tím Slovenskej flag crew ĎAKUJEME SLOVENSKO A ROZBITE HOLANDSKO!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  27. 6. 2010 19:07
a kto niesol vlajku pri ostatnych zapasoch?
 fotka
lucas14  27. 6. 2010 19:59
Mexiko a Namibia
 fotka
kikushik555  27. 6. 2010 21:59
zahrali ste si futbal? ty? vyhrali ste? lukáš ty si nehral však?
 fotka
lucas14  27. 6. 2010 22:25
Brankááár
 fotka
kikushik555  27. 6. 2010 22:31
To si mal natočííť...by som sa posmiala koľko bolo striel na bránu a koľko si pustil?
Napíš svoj komentár