"Nikdy, nikdy,nikdy. A ešte raz nikdy. Proste nie," - zvykla som vravievať tvojej bývalke na to či ťa chcem stretnúť, ešte keď sme sa nepoznali. Vidíš, tak málo ti stačilo vzbudiť vo mne už od začiatku intenzívne emócie. Jednoducho si sa mi nepáčil. To, ako si vyzeral, ako si sa správal, ako si mi balil kamošku, ako si sa predvádzal, ako si sa mal rád. Vlastne keď sa nad tým znova zamyslím, až tak veľa sa toho u mňa teda nezmenilo

Od tých nesympatických čias, treba povedať, ubehli už roky. A tak tu sedím ako stará babka v hojdacom kresle a sentimentálnym perom píšem ešte sentimentálnejšie riadky môjmu najobľúbenejšiemu grobianovi na svete. Za tie roky...áno táto vetná konštrukcia vie vždy chytiť za srdce, za tie roky si ma ponasieral toľkými spôsobmi, že jeden by mi to asi ani neuveril. Konštantné meškanie. HA, ešte si pamatám, ako som si kamošku poloľahostajne chlácholila - ale veď on sa zmení, určite sa zmení ! Uhm, mám čo som chcela. Vážne milujem keď meškáš. Aj keď dokonca meškáš, meškáš a meškáš a potom mi zavoláš, že si tu o desať minút a meškáš aj potom. A že to je zrnko v piesku ? Too mi verte, že toho piesku je tu neúrekom !

"Viktor asi sa dám na chudnutie, idem si kúpiť stepper. Budem sa lepšie cítiť, ale potrebujem radu. Kúpim - nekúpim ? "
"Máš doma dosť vešiakov?"
"?!?"
"No máš?"
"Hej prečo"
"No...a treba ti ďalší?"
- aneb ako vás vie best buddy podržať, keď ho o to požiadate.

V normálnej spoločnosti plnej normálnych ľudí sú určité témy tabu. Jednoducho sa o nich nerozpráva. Všetci o tom vieme, no nikto o tom zo slušnosti či v snahe predísť nepríjemným situáciám nič nespomenie. Ako príklad by som uviedla fyziologické potreby človeka ako pravidelné vyprázdňovanie či sex. Ak máte pocit, že sa vám o takýchto témach tiež bohvieako dobre nerozpráva, mňa ako extrémne konzervatívneho a hanblivého jedinca ešte asi nepoznáte. Ako to však u konkrétnych jedincov býva - a vyzerá to tak, že na takých mám priam osudové šťastie - vyprázdňovanie je obľúbenou témou dňa. Myslím každého dňa. A vôbec ho netrápi, že od nepohodlnosti by som sa najradšej zakopala pod fialky. Óó áno, niet nad dobre vyprázdnený deň.

V hlave mám toľko spomienok, že dať sem všetky by bolo asi nemožné. Keď si však časovú os premietnem v rýchlosti ešte viac, tvoje meškanie vôbec nie je také hrozné. Naučilo ma vážiť si to, že môj priateľ je vždy presný. Vysmiať ma pre moje chudnutie vraj bolo motiváciou ? No bolo. A ešte akou. O mne už asi každý vie, že som tvrdohlavá, ale naučiť sa manipulovať s touto mojou osobnosť okrášľujúcou vlastnosťou dokonca v môj prospech sa naučil len málokto. Vlastne skoro nikto. Siahodlhé eposy o tvojich každodenných výletoch na záchod ma posmelili a naučili zasmiať sa občas aj na sebe samej.

Skvalitnuješ môj život. Akosi si ku mne prischol, alebo ja k tebe a teraz si uvedomujem že to počiatočné "nie nie a ešte raz nie" nebolo voči tebe fér. Akokoľvek môžem byť nahnevaná, stačí ťa uvidieť počuť - a človek razom pochopí, že ty jednoducho nemôžeš byť zlý. Jasné, že sa aj ďalej budeme trieskať po hlavách urážať sa hádať sa, no aj tak si fakt a vážne neviem predstaviť, čo by bolo keby toto...nebolo.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár