Život má drobnú chybu, každou sekundou sa kráti. Starí ľudia hovoria, že by boli radi mladými a mladí sa nevedia dočkať, kedy budú starší. Ale čo by sa stalo, keby sa vynašiel nápoj mladosti?
ý by po užití zmenil dospelého človeka na dieťa?
Toto sa stalo 17 ročnému Shinichi Kudoovi. Teraz je v tele dieťaťa a má rozum 17 ročného. Raz sledoval podozrivých mužov v čiernom. Mali medzi sebou dôležitý rozhovor. Na nešťastie Shinichiho zbadali. Chytili ho a nútili vypiť jed. O pár hodín neskôr našiel Shinichiho ležať na zemi policajt a zobudil ho. Vtedy si Shinichi všimol "malú" zmenu. Bol z neho 10-ročný chlapec. Aby nikto nezistil, že Shinichi Kudo je malý chlapec, začal si hovoriť Conan Edogawa. ( "Conan" si zvolil preto, lebo sa tak volal spisovateľ detektívok Sherlocka Holmesa - Arthur Conan Doyle - a od Edogawa Ranpo si zobral Edogawa.
Prvý človek, ktorému sa Shinichi zveril, bol profesor Hiroshi Agasa. Ten pomohol Shinichimu pri nájdení úkrytu, pokiaľ nevynájde protiliek. Ak by sa "Muži v čiernom ™"o ňom dozvedeli, iste by ho zabili inak. Vďaka profesorovi sa Shinichi dostal do rodiny súkromného detektíva. Kogoro Mori bol policajt, ale počas jednej akcie postrelil svoju ženu a bol prepustený. Tak si otvoril kanceláriu súkromného detektíva. Jeho dcéra je Ran, ktorá je zaľúbená do Shinichiho. ( Takto sa dostal domov k svojej priateľke J ) Kogoroovi sa ale nedarí ako súkromnému detektívovi, a tak sa mu rozhodne Conan pomáhať. Od profesora dostane menič hlasov s ktorým dokáže napodobniť každý hlas a uspávacie šípky zabudované v hodinkách ( Ale aj iné vynálezy ) . Takto ho môže ľahko uspať a potom hovoriť jeho hlasom. Má to len jeden háčik. Kogoro si potom nepamätá, ako ten prípad vyriešil. Vďaka tomu mu hovoria, že rieši prípady v spánku a jeho kariéra ide kolmo nahor.
si ale niekedy vyberá i iné osoby. Tak sa zrazu menia jeho priatelia na detektívov.
Conan má i svoju vlastnú detektívnu kanceláriu. Detective Boys. Je zložená zo 4 detí. Conan, Ayumi, Genta a Mitsuhiko a neskôr sa k ním pridá 5. člen.
Detektív Conan je veľmi dobrý seriál, ktorý nemá v TV konkurenta. Príbeh jednotlivých častí pôsobí veľmi profesionálne. Každá záhada a jej rozlúštenie je veľmi kvalitne spravené. Človek môže počas sledovania kombinovať a hádať, ale nie je to vždy ľahké. Stane sa, že sa objaví časť, ktorá je trochu slabá, ale je to pochopiteľné pri takomto druhu seriálu.

Drobné chyby, alebo moc veľké, skopírované z môjho starého blogu, to si už nevšímajte!

 Blog
Komentuj
 fotka
lovefreedom  8. 7. 2010 20:03
Recenzia o Conanovi
 fotka
lovejenna  9. 7. 2010 11:36
No hey
Napíš svoj komentár