Slová. Obyčajné skladanie písmeniek, ktoré môže spôsobiť tak veľa...

Prečo mi jedno slovo dokáže spôsobiť takú neznesiteľnú bolesť? Takú úžasnú radosť, taký ubíjajúci smútok alebo takmer neprekonateľný strach?

Ako môže pár písmen obrátiť život hore nohami? Jedno obyčajné ahoj, zbohom...

Slová majú obrovskú silu, ktorú si uvedomuje veľa ľudí . A stále... Ako môže niekto vysloviť tak krásne slová ,,milujem ťa“ a nemyslieť to vážne?

Koľko krát ste boli takýmto spôsobom zrazený k zemi? Dve slová, ktoré dokážu narobiť veľmi veľký chaos v živote. Veríte tým slovám, sú pre vás zmyslom života, je tu niekto pre vás, niekto o koho sa môžete oprieť. Chcete počuť ďalšie také slová, ktoré zahrejú tú temnú dušu, ktorá zrazu zaihrá všetkými farbami. Lietate vysoko. Problémy? pff..čo to je?...

,,Nikdy ťa neopustím, budem pri tebe v dobrom aj v zlom.“ On sľubuje, slová mu vychádzajú z úst a nakoniec ona aj tak bojuje sama s vážnou chorobou. Načo sú takýmto ľudom slová? Aby spôsobovali bolesť? Znova padáte do tmy. Tvrdý dopad na zem. Bolestivý. Znovu tie pocity, osamelosť, bezmocnosť, nedokážete sa tešit z obyčajných vecí ako predtým keď on vám povedal ,,si môj život.“Znova hľadáte silu žiť.

A potom zase sú tu slová. Slová človeka, ktorý ich myslí vážne. Ako často vám pomohlo pár povzbudivých slov?

,,Neboj bude to dobré, nejako to zvládneme.“ A zrazu sa niečo mení. Zrazu máte zase pocit že zase pomaly začínate žiť. Ide to pomaly. Stratili ste tú istotu a dôveru, ktorá je v živote dôležitá.

Uvedomte si, že slová, ktoré vyslovíte a ktoré pre niekoho niečo znamenajú sú stále tu. Nezmiznú už nikdy...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár