Strach. Pochybnosti. Neistota. Zvládnem to? Mám na to? Čo ak to nezvládnem? Myšlienky behajú po rozume a nejdú zastaviť...

Prečo nemôžem byť ako ten a ten, je slávny a nemusí mať pochybnosti.
Ale to nie je celkom pravda. Veľa úspešných a známych vedcov, hercov či športovcov o sebe pochybovalo.

Michael Jordan. Na strednej škole sa chcel pripojiť k školskému basketbalovému týmu. Bál sa, že sa tam nedostane, a viete čo? Nedostal sa a tréner ho posla preč zo slovami: ,, nemáš talent chlapče." Michael sa zavrel do svojej izby a plakal. No rozhodol sa, že sa nevzdá. Chcel to, sníval o tom a začal robiť všetko preto aby to nezostalo len pri snení.
A teraz? Je asi najznámejší basketbalista na svete. Nedovolil aby ho strach premohol. Padal a vstával, padal a zase vstával, vždy našiel silu sa postaviť.

Zdeno Chára. Známy a úspešný slovenský hokejista. Ako malý trénoval veľa a často, no tréner povedal jeho otcovi: ,, Nemá na to byť dobrý hokejista, dajte ho radšej na basketbal." A teraz? Je víťazom Stanley cupu, držiteľ ocenenia najlepší obranca NHL a hlavne dvojmetrový chlap strielajúci puk rychlosťou 180 km/h. Pracoval na sebe aj keď nemal podporu druhých.

Ak máš sen,prestaň snívať a začni robiť všetko preto aby sa naplnil. Výhovorky typu ,, nedokážem to" su len obrazom slabosti! Ver si a strach ťa už nikdy nepoloží na kolená... MÁŠ NA TO!

 Blog
Komentuj
 fotka
333xander  16. 2. 2012 20:49
pekný a pravdivý blog a ešte by som aj spomenul, že strach je len v našej mysli, čiže je možné ho zničiť alebo zmierniť
Napíš svoj komentár