Vo stvrtok som zase raz mala moznost pocitit na vlasntej kozi nevsimavost a odmeranost anglickych "gentlemenov". Svine su to, nie dzentlmeni.

No ale tak v com spociva moj problem. Kazdy stvrtok chodim zehlit jednej rodine, pre ktoru som pracovala ako nanny. Cesta k nim mi trva skoro hodinu. Samozrejme pouzivam mestsku hromadnu dopravu (metrko, underground, tube) volajte to ako chcete.... Cesta tam je celkom o.k. Kedze z domu idem o jedenastej a to je vacsina ludi v praci, takze je kde sediet, nemusim sa tlacit atd.

Horsie je to cestou naspat, kedze vacsina zamestnani ma rezim "nine to five"... a ja povacsinou odchadzam od rodiny okolo tej piatej. Stanica je preplnena.... ludia sa tlacia do toho vlaku ako keby to bol posledny.... pritom o dve minuty ide dalsi. Tak ja si vacsinou pockam na tie prazdnejsie.... medzitym mi ujdu asi tak dva-tri vlaky.

Konecne sa dostanem do pomerne "prazneho" vlaku... samozrejme vsetky miesta na sedenie su obsadene. Tak sa prosebne poobzeram okolo seba. Ci mi nahodou niekto neponukne miesto... ved predsa... tehotna zena, v siedmom mesiaci. No cakat mozem kolko chcem... je vacsia pravdepodobnost, ze ma tam ustipne jedovaty nez ze mi niekto poskytne miesto na sedenie. Tak sak ale co... chvilu vydrzim... ved je to len 10 minut na prestupnu zastavku... vydrzala som pri zehlicke stat 4 hodiny tak tych par minut navyse ma nezabije!!!!!

Samozrejme prestupna zastavka je znovu preplnena ponahlajucimi sa ludmi. Tak zase cakam kym sa dostanem do takeho "prazndeho" vlaku. Koncecne sa jeden taky nasiel. Situacia sa opakuje... znovu mi nikto nepovie aby som si zobrala jeho miesto na sedenie. Okrem toho uz ma v tomto stadiu aj tak vsetok optimizmus presiel takze nic necakam.
Horsie je to na dalsej zastavke. Do vlaku sa natlaci nenormalne mnozstvo ludi (to ma dost prekvapilo, necakal som taky napor). Samozrejme ma priskripnu o sklo. Hadzem zufale pohlady na vsetky strany... ale ved aj tak nic nevidim... okrem mnozstva chrbtov a hlav. Uz som totalne napalena.... Ved nie len, ze ma ti bas...di nechali stat oni si dovolili ma aj zatlacit do kuta a tlacit sa na mna. To uz pohar mojej trpezlivosti pretiekol.

Poklepala som chlapika stojaceho predomnou po pleci a vravim mu: "Prepacte pane, ale mohli by ste trochu odstupit? Tlacite mi brucho!!!!!" On na mna flegmaticky pozrel, mykol plecami a ani s nim nehlo!!!! Hov..o sproste! Tuto situaciu zachytil ujo stojaci vedla mna. Ked uz mi nemohol poskytnut sedadlo (ved aj on sam stal) tak mi aspon povedal aby som isla na jeho miesto, kde sa ludia az tak moc netlacili a dalo sa tam dychat. Sice ziadna vyhra ale lepsie ako lopatou po chrbte.

Teda aspon jeden obetavec.... chudak sa potom musel s tym hov...m sprostym tlacit on... no co uz... zivot je svina
Konecne sa po asi 4 zastavkach uvolnilo par sedadiel. Rychlostou svetla som jedno obsadila... No ok.... som velka asi ako velryba takze to nebolo az tak rychlo ale teda v ramci mojich moznosti =P

To vsak nebolo vsetko!!!! Nastupilo par ludi... vacsina chlapov. Domov som to mala uz len nejake tri zastavky. Oproti mne si stal chlapik a cely cas na mna cumel v takom style akoby cakal, ze mu uvolnim miesto. Taaaak to urcite... De3il.... co si mysli... ja som stala ako taka ... a este nejakemu somarovi nakoniec uvolnim miesto??? Zabudni.... som si pomyslela.

Ale on na mna stale cumel. Snazila som sa vyhnut jeho pohladu ale nedalo sa. To ma uz akoze vazne zacalo stvat. FAKT!!!! Uz sa blizila moja konecna stanica... tak som si zbierala svoje veci. Bundu, casopis, tasku. Chlapik zrejme pochopil, ze o chvilu vystupujem a normalne na nom bolo vidno, ze sa uz nevie dockat kedy mu uvolnim miesto. Naklanal sa tak, aby bol prvy kto si sadne hned ako ja vstanem! Kedze som bola dobre napalena a uz sme boli v tuneli pred stanicou, vstala som a sarkasticky sa ho pytam: "Uvolnim ti miesto???" Na to sa asi 20 ludi nanho pozrelo pohorsenym pohladom (zrejme aj oni zaregistrovali jeho nedockavost). Nato cely ocervenel a zaporne pokrutil hlavou...

Vystupila som... koncecne cerstvy vzduch... ako tak kracam zo stanice domov...co nevidim...autobus... kedze mam zastavku hned vedla domu. Nastupila som. Samozrejme autobus napraskany dalsimi "ochotnymi" ludmi. Ale uz ma to netrapilo. Domov som to mala dve zastavky. Postojim... okrem toho som mala celkom dobry pocit, ze som zahanbila toho ....

Doma som sa postazovala priatelovi. Aky je ku mne svet zly...xi xi xi .... a on mi povedal, ze som si mala vypytat miesto na sedenie... Asi tak, ze: Prepacte, ale som tehotna.

Viem si pradstavit reakciu niektoreho s tych gentlemenov... Vyskocil by ako keby ho potriaslo.... a spytal by sa: "Je to moje?" Samozrejme odpoved by bola zaporna... nato by si kludne sadol a odpalkoval ma slovami: "Tak co ma s tym otravujes"...

Takze asi tolko...
Postazovala som sa... a hned mi je lepsie...

Zatial byeee
X X X

 Blog
Komentuj
 fotka
black_soul  17. 11. 2007 00:49
to su fakt krepi ludia....nabuduce si daj tricko: toto babo by radsej sedelo...
 fotka
nightdwisch  17. 11. 2007 08:56
ludia vedia byt fakt hnusny...poznam to ale toto.... ..strasne..
 fotka
disizit  17. 11. 2007 09:41
len čítam a čumím a krútim hlavou nad ľudským egoizmom
 fotka
mixelle  17. 11. 2007 10:47
aj ja v poslednom čase roizmýšlam nad tým,že ludia už nevedia prečo sú ludia bože aj ten chlapík, čo ti neuhol... Proste strašné

Ja teraz predávam unicef pohladnice a ked proste vidím v európe (shoping center) ženské v norkových kožuchoch a čižmách o stehná a ja sa ich spýtam či nechcú podporiť unicef normálne ma pošlu do riti.. pritom ludia na ktorých vidni,že majú sotva na pivo ku mne prídu sami... Proste čím viac máš, tým menej dáš..
 fotka
mixelle  17. 11. 2007 10:48
btw: ako sa má sestra?
 fotka
ayreen  17. 11. 2007 11:18
no wow, ty uz si v 7 mesiaci???
 fotka
chavez  17. 11. 2007 19:56
No ju ludia su hovada... Ale pokial ma pamat neklame, tak vacsinou u nas su slusni (co to znamena? prestahovat sa
 fotka
nietzsche  18. 11. 2007 16:17
No, ľudia sú svine, ale toho si dobre odpalkovala.
 fotka
pedall  15. 12. 2007 00:25
ľudia sú svine fakt
10 
 fotka
husky  20. 3. 2009 14:09
treba sa ozvat, ked musis...a ten Anglicky ignorantsky pokoj vie cloveka nasrat
Napíš svoj komentár