3.7.2009
Obliekla som si krátke džínsové kraťasy a tričko okolo krku keďže vonku je poriadne horúco. Po tomto “namáhavom “ cviku som za veselého štekotu Shelly zmizla do kúpeľne, umyla som sa, vlasy som si učesala do pohodlného drdolu. Zamierila som aj do kuchyne kde som si niečo málo prejedla. Až na prechádzke so Shelly si uvedomujem, že sa prázdniny vlastne už začali. „No čo moja? Ideme trošku aportovať?“Popýtala som sa mojej štvornohej potvorky a tá ako náznak pochopenia zavrtela chvostom a hlasno štekla. „Shelly prosím ťa, tichšie. Veď ľudia ešte spia..“ Ale nedalo mi nezasmiať sa nad tou jej živou povahou. Rasa kokeršpaniel s krásnou hnedou srsťou.

Zamyslená jej teda hádžem paličku čo som našla niekde na zemi a pípne mi mobil. Hmm čo to bude tento krát? Vytiahnem ho z vrecka a.... „Hurá,“ vykríknem celá natešená, pretože moja mama sa konečne prinútila dobyť mi kredit a dokonca až o 12€. Konečne môžem Rišovi odpísať. Ako tak vyberám mobil všimnem si, že moja Shelly uteká niekam úplne mimo, ako letela palica ktorú som jej hodila. Rozbehla som sa za ňou a omylom som do niekoho vrazila keď som sa snažila zachytiť ju za obojok, aby danú osobu nechala na pokoji. Osoba sa ku mne otočila a v tom momente som bola mojej neposednej Shelly vďačná za jej neposednosť.

Ten chalan na mňa upieral asi tie najkrajšie, najhlbšie a najčistejšie modré oči aké som kedy videla. Krásne čierne vlasy mu vietor rozfúkaval. Mal na sebe kraťasy a biele tielko s akousi podtlačou. Zdalo sa mi, že sa v nich stratím. „P-p-prepáč nechcela som. To len tá moja neposednica mi nejako ušla.“ Len tak-tak som to zo seba celá červená vyjachtala. Usmial sa na mňa tým najkrajším úsmevom aký som kedy videla. „To nič to sa stáva. Zrejme zacítila pach môjho psa. Môžem sa ťa na niečo spýtať? Inak ja som Matej, ale kľudne mi hovor Maťo. “ opýtal sa hlasom pre mňa zrejme sladším ako med.. „No jasné prečo nie? Teší ma ja som Amélia ale pre priateľov Mia.“. snažila som sa mu ten úsmev opätovať, ale nedarilo sa. .„Tak teda Mia. Už dlhší čas ťa tu stretávam, ale nikdy sa mi nepodarilo ťa zastihnúť poriadne.“. Poškriabal sa rukou vzadu na hlave a zazdalo sa mi že sa červená.. „No tak čo by si rád Maťo? Vieš, už sa ako tak ponáhľam domov.“. Vtedy spozornel :. „Ja len, či by si niekedy nešla venčiť našich psov spolu. Aspoň by sme sa mali s kým porozprávať.“.. „Prečo nie? Ale akurát sa vážne ponáhľam. Vieš čo? Dám ti môj nick na Chat keď tam chodíš a napíš mi.“. Nadiktovala som mu môj nick, zapísal si ho do mobilu, rozlúčili sme sa, zavolám na Shelly a začínam kráčať preč, keď som si všimla že mi ešte máva. Zamávala som mu naspäť a každý šiel svojím smerom. No wow! Čo mi ešte toto leto prinesie?


Musela som napísať Melany.
AHOJ MEL. NEUVERÍŠ ČO SA MI PRÁVE STALO. STRETLA SOM KRÁSNEHO CHALANA A CHCE SA SO MNOU EŠTE STRETNÚŤ. VEĎ ANI JA SAMA TOMU NEVERÍM. MEL TIETO PRÁZDNINY VIDÍM NA NIEČO KRÁSNE. ČO TAK ÍSŤ POOBEDE DO KAVIARNE? ...MIA

Odpoveď mi prišla obratom:
AJ JA TI ŽELÁM DOBRÉ RÁNO MIA . VIEŠ ŽE BY SOM AJ ŠLA? A VŠETKO MI PEKNE KRÁSNE POROZPRÁVAŠ. UFF.. TAK TO TI ZÁVIDIM MAŤ TAK TVOJE ŠŤASTIE . ČO TAKTO ÍSŤ DO PUB CAFÉ? VIEŠ ŽE TAM ROBIA SKVELÉ LATTÉ A VIEŠ AJ TO, ŽE SOM NA ŇOM ZÁVISLÁ AKO NARKOMAN NA DROGÁCH ... TAK POTOM TI ZAVOLÁM ... MEL

Nemohla som sa nezasmiať nad tou jej hlúpou návykovou látkou. Dobre aj ja som závislá ale na kofole. Do kaviarne chodím len kvôli tomu skvelému čaju a tým malým keksíkom čo ich prikladajú k čaju. Ale predsa ju nesklamem.
HMM VIEŠ ČO? MÔŽE BYŤ TAK O ŠTVRTEJ V PUB-E . Z TEJ ZÁVISLOSTI BY SI SA MALA ÍSŤ LIEČIŤ TEŠÍM SA NA TEBA TY MOJA POTVORKA. .. MIA

Konečne som sa dostala domov. No toto? So Shelly som bola vonku asi aj viac ako hodinku. Hádam by už aj mama mohla byť doma nie? Tak som teda zvedavá. Zazvoní mi mobil, tak bez toho aby som pozrela kto mi volá automaticky spustím v dojme že mi to volá Melany : „Ahoj moja. Už idem domov z prechádzky so Shelly. Musím čakať ešte na mamu aby som jej povedala že idem s tebou do tej kaviarne. Tak sa ti ozvem čo a ako. Dobre?“ no v telefóne mi zaznel hlas, ktorý nepatril Melánii. Odpoveď na moju pohotovú odpoveď zaznela okamžite : „Amélia! Kde si do pekla tak dlho? S otcom sme doma už hodný čas a teba nikde. Láskavo sa ponáhľaj. Musíš mi vysvetliť ako to, že všetky tvoje veci smrdia od cigariet a nohavice máš dokonca poliate niečím, čo smrdí ako alkohol keď si mne aj ockovi tvrdila, že idete len do cukrárne a potom do kina na film. Tak takto teda nie mladá dáma. Nech si hneď doma! A ešte niečo zlatíčko. Dnes ani na krok!“ zložila. No tak to ma teda moja mama dostala... Veď vravím baba jedna otravná. To by som asi mala zavolať alebo napísať Melánii. Ach zase ju sklamem. Najprv na tej žúrke čo som jej zmizla a teraz s ňou ani nikam nepôjdem. Dúfam že to pochopí. Ach a tak pekne sa to začínalo. A Rišo sa ani neozval.. Asi by som mala zabudnúť.

 Blog
Komentuj
 fotka
adka0416  27. 1. 2011 18:46
teším na dalšie časti
 fotka
liliana46  27. 1. 2011 18:48
jaj bože normálne nwm čo to budem asi až zajtra písať a budú dlhšie a dlhšie
 fotka
chevro  27. 1. 2011 18:49
Sakra, druhý odsek mi pokazil náladu.

Strašne som čakal na to, ako tam bude že si napísala smsku, a chcel som sa vysmiať že ha, zabudla si že nemáš kredit

A nič z toho
 fotka
stuntbiker  27. 1. 2011 18:51
tak isto som nazhaveny na 4 velmi pekne plny pocet ten chlapec co do neho narazila to tam pekne roztoci

..kvak..
 fotka
adka0416  27. 1. 2011 18:51
a že máš tam 2x niektoré vety potom sa na to pozri sa ti opakuje dej ale inak super
 fotka
liliana46  27. 1. 2011 19:00
@chevro na ale som ťa dostala čo?
 fotka
liliana46  27. 1. 2011 21:34
Inak už mám napísanú aj 4.tu časť a pracujem na piatej a tam som uz v polke.. ale hodim to tu az zitra
 fotka
chevro  27. 1. 2011 22:09
@liliana46 neboj raz dostanem ja teba!

ale musíš to sem hodiť nech mám šancu, nechce sa mi čakať do zajtra!
 fotka
panpeterpan  28. 1. 2011 07:42
Mato ci Riso?
10 
 fotka
liliana46  28. 1. 2011 10:31
@panpeterpan jaky co? si nejako mimo nie??



@chevro dnes asi vecer pribudne 4ka a 5ka ked ju dopisem



@adka0416 už som to upravila uz tam 2x niesu ale dakujem za upozornenie
11 
 fotka
adka0416  28. 1. 2011 10:49
nz
12 
 fotka
inspyre  28. 1. 2011 14:19
pecky joj chcem ďalšiu časť D ...
Napíš svoj komentár