Uvedomila som si,že pre nič na svete sa neoplatí trápiť.Raz sa tento život aj tak skončí,tak sa neoplatí trápiť sa nad vecami,ktoré sa zmeniť nedajú.

Uvedomila som si,že ľudia sa nezmenia.Vždy budú takí istí,s tými "siedmimi hriechmi".Budú vám závidieť,pritom sa tváriť,že vás majú radi a že vám chcú pomôcť.Opak však bude pravdou.

Uvedomila som si,že niečo,čo je s predponou naj- neexistuje.Nič nie je naj navždy.To len niekedy naše slabšie mentálne chápanie niečo zaskočí a prepne nám.Budeme slepí,ale pravda veci sa časom ukáže a my samozrejme zistíme,že sme boli a sme oblbovaní.

Uvedomila som si,že nikomu sa nedá veriť.Dôvera aj existuje?Pochybujem.

Uvedomila som si,že všetci priatelia raz zradia alebo možno len ja mám takú smolu.Vidím,že nechápu čo sami robia a ani si to neuvedomujú.(ani len to)

Uvedomila som si,že nič nemá zmysel.

Uvedomila som si,že všetko sa raz skončí,každý ma raz opustí,odíde.Každá vec,každý...tak má to zmysel byť tu a potom všetko skončiť?Načo tá námaha vytvoriť si dokonalý život,keď nám ho raz aj tak niekto zoberie?Všetko vyjde nazmar... lebo je to život...ale čo je život?....

Uvedomila som si,že nespravodlivosť je vlastnosť tohto sveta,ktorú najviac neznášam.Ja som celkom spokojná,ale prečo "oni" áno a prečo "oni" nie ?Prečo ?

Uvedomila som si,že je zbytočné sa pýtať otázky.Myslím tie ťažšie otázky.Samozrejme ľudia neradi odpovedajú,keď pritom musia veľa rozmýšľať.

Uvedomila som si,že za všetko môžu ľudia.Všetko a všetci na seba nadväzujú a tým ostatných ovplyvňujú.Ovplyvňujú činy,ktoré sa nedajú vrátiť,pomáhajú robiť chyby.

Uvedomila som si,že šťastie neexistuje.Existuje len nešťastie.(šťastie je len antonymum slova nešťastie - len a len to)Alebo niečo,čo v ľudskom jazyku vieme opísať týmto slovom.Sme tu preto,aby sa na nás mohol niekto zabávať.Veď aj najväčšia radosť je škodoradosť.Čiže možno tie horšie veci prinášajú viac dobrého pre - nás-(aspoň podľa toho výroku).

Uvedomila som si,že sme tu len preto,aby sme mohli spadnúť a padať hlbšie a hlbšie.Jediná cesta je nahor,ale nájde ju každý?...Nie...veď je život nespravodlivý... a je tu to nešťastie...

Uvedomila som si,že celý svet je na hlavu.A asi som slepá,lebo na ňom nevidím nič v pohode.Dobré,pekné,večné veci.Vidím život...aký skutočne je...

"Tak svedomie z nás robí zbabelcov
a prirodzená ľudská rozhodnosť
chorobne bledne v tieni dohadov,
aj smelé veľkolepé predsavzatia
vzápätí spľasnú ako bublina
a nemožno ich činmi nazývať."
(Shakespeare)

Nebojím sa smrti,ale toho,že tento život neprežijem správne.

Tak byť či nebyť?


(Pri písaní tohto blogu som bola v pohode,nič sa mi nestalo,len som rozmýšľala

 Blog
Komentuj
 fotka
madnesshouse  11. 2. 2011 20:44
uzasne si vystila ludsku rozmarnost ... krasne negativne ako sa to mne paci mas u mna bod
 fotka
munchausen  11. 2. 2011 22:18
Nihilizmus, nihilizmus, nihilizmus... Podobné názory, že nič neexistuje, mali aj iní ľudia pred Tebou. Len málo je takých jedincov, ktorí by dali tomuto svetu v súčasnosti nové filozofické myšlienky.



No múdri muži a ženy pred nami prišli na jednu vec: nihilum, teda nič (,,negatio totius entis"), ktoré Ty vo svojom príspevku tak zveličuješ, NEEXISTUJE! Nič nemôže existovať, lebo fakt existencie je vlastný len existencii; ergo, ak by existovalo, nebolo by už nihilom. Nič je len aktom negácie, ktorý získavame pomocou rozumu vo vzťahu k bytiu.



To nie je učenie nejakého náboženstva či filozofického smeru, to je jeden zo základných faktov metafyziky, ktorý je všeobecne prijímaný, nakoľko vznikol pomocou intelektuálnej kontemplácie. No radšej už mlčím, lebo filozofia sa dnes neberie dogmaticky a je prijímaný každý názor, i keď v rozpore s realitou.



Žeby sa ľudia nemohli zmeniť? Priznávam, nie som ešte tým, kým by som mal byť, no už nie som tým, kým som bol kedysi. Zmena je možná. Ja som sa zmenil mnohokrát, preto s týmto názorom nemôžem súhlasiť.
 fotka
liesel  12. 2. 2011 09:44
@munchausen

a čo,že to povedali aj iní?.... a zmeniť sa môžeš,ale nie úplne ...
 fotka
munchausen  12. 2. 2011 15:50
@liesel

Len to, že k zamysleniu sa patrí aj svoj názor konfrontovať s múdrosťou minulosti, ktorým priznávame videnie pravdy vo väčšom svetle, nakoľko pri formulovaní svojich myšlienok boli starší, vzdelanejší, skúsenejší a ich filozofia bola všeobecne prijímaná.



Zmeniť sa môžeš úplne. Popretie tohto faktu by znamenalo poprieť existenciu mnohých postáv histórie. To, že existujú aj takí, ktorí sa zmeniť nedokázali, poukazuje na to, že svoju zmenu nebrali vážne, alebo ju nedokázali plne uskutočniť z iných dôvodov.
 fotka
aeglo  12. 2. 2011 23:02
Žiaden predom daný zmysel bytia nejestvuje. Zmyslom je len to, čo si Ty určíš. Pre mňa je hlavným zmyslom dobrý pocit. Ďalej už ide len o to, čo a aké konanie Ti ho vytvorí.
Napíš svoj komentár