Automatický "rast" postavením sa na špičky , letmý(dobre no tak nadmieru skúmavý) pohľad do zrkadla sprevádzaný dúfaním že to niesú kruhy z prebdených nocí "len" rozmazaná špirála (dúfania sú na hovno) nervozne o(d)hryzovanie spodnej pery , sponkou zopnutá otravujúca ofina a nemotorné vyzúvanie a obúvanie si papučí- som dosť nerozhodná,péemesková.... O ironii nehovoriac, tá je bežnou súčasťou.

Pretože na psychický stav vraj vplývaju všelijaké faktory, tak nás to aspoň učili, spísala som si výhovorky, ktoré by mali ospravedlnovať príležitosné "Mastí ti?!?, Choď už domov , NIE!" poprípade najmiernejšie odignorovanie a pohľad ktorý dá jasne najavo že predchádzajúce výroky sú oprávnené.

Záver - ako vždy, žiadny.
Zmysel asi som prišla nato, že perfektná nebudem (ups)-žiadna ironia (Jeden by neveril ?) potom aj nato že som neznesiteľná a niektorí ľudia ma milujú ( nie len mamka!) to znamená že sa vlastne ani nemusím ospravedlnovať, ale predsa som to urobila, to je tuším osobnostný rast


Nedávno som si čítala príbeh o možnosti výberu nálady. To akože ja si stále vyberiem zlú?
Neverím, to by som si nikdy neurobila.
Ale hľadať pozitívum napríklad v takom Hatchovo-slackovom cykle, neľútostnej kose s výkyvmi teplôt , V Ďurkovi Mokrom-Suchom (že vtip?) ktorý už nie len v počasí ktorému rozumie asi tak ako ja tým cyklom, v rozku s maslom a trávnatou kapustou na raňajky v biologikárke pre ktorú je zmyslom života fotosyntéza a v tete s väčsím množstvom testosteronu a ježiacimi sa fúzikmi nad hornou perou , na ktoré upozorňuje otváraním úst z dôvodu rozhorčenia sa nad spolužiakom ktorý sa vulgárne vyjadruje v mhd, je dost zložité.

Ale jasné každý má možnosť výberu.
či odignoruje problém , resp javiaci sa problém či prestane raňajkovať alebo nadávať a uľahčí tým život mnohým..

Ale kto by už dnes menil svoj život?
Ja nie, niesom s ním spokojná , no snáď ani nikdy nechcem byť čo by som robila ?
Vstávala s vyumelkovaným úsmevom bola prívodom energie ale povedzme si rovno rozumejú si ľudia ktorí su naladení na rovnakú vlnu, sama viem ako vie smiech liezť na nervy, keď mne dvakrát do smiechu nie je. K šťastiu mi nepomôžu frázy typu "dnes bolo zle zajtra bude lepšie" poprípade "buď rada že žiješ , o minútu už nemusíš..." zvyšok nedopisujem každý to vie naspamať. Pomôže mi realistický prístup možno že aj s tým hnusným výrazom a odvrknutím "mastí ti?" aspon človek pochopí že , áno kvalitne treba s tým niečo urobiť.

Takže dá sa tu hovoriť o možnosti výberu?
Asi áno , ak človek chce vidieť z čoho si môže vyberať.

 Denník
Komentuj
 fotka
janulka3112  25. 9. 2008 12:36
ja by som tiež nemenila svoj život. Páči sa mi taký aký je. Nie som perfektná, keby som bola, rána pred zrkadlom by neboli také kruté... ... možno keby som sa druhýkrát narodila, hm...
Napíš svoj komentár