Žila raz jedna prekrásna rozprávková víla Jasmínka. Bývala v tulipánovom mestečku Fleur. Jasmínka bola najkrajšia medzi všetkými vílami - mala dlhé, prekrásne vlasy, vždy upravené nechty, dokonalý make up, vyšportovanú postavu, hladkú pleť a úsmev, ktorý rozdávala na všetky strany.

Všetci čarodejníci ju milovali a páčila sa im, avšak všetky ostatné víly ju nemali rady, závideli jej. Presne preto mala Jasmínka len jednu jedinú kamarátku a to vílu Grétku, s ktorou trávila všetok svoj voľný čas. Chodili spolu ku kaderníčke, na manikúru, na nákupy a samé tie otravné babské veci.

Čas plynul a Jasmínka už bola súca na vydaj. Čarodejníci o ňu začali bojovať a každý z nich sa ju snažil presvedčiť, že on je pre ňu ten pravý.

Jej srdce si však rýchlo získalo jediného majiteľa - čarodejníka Maximiliána, ktorý bol zo všetkých čarodejníkov najkrajší, najvtipnejší, najsvalnatejší a v neposlednom rade aj najbohatší pretože jeho otec bol riaditeľom jednej firmy v exotickom kraji.

Jasmínka bola zaľúbená až po uši a preto mala klapky na očiach. Stále bola len a len s Maximiliánom a ostatní obyvatelia tulipánového mestečka pre ňu postupne prestávali existovať. Jej to však neprekážalo, bola rada, že má plné skrine tých najluxusnejších šiat, šperkov a kozmetiky. S Maximiliánom si predsa konečne začala užívať život a cestovať po svete tam, kam sa jej ani len nesnívalo. Nevidela ani to, že čoraz častejšie ostáva doma sama pretože Maximilián mal vždy neodkladné pracovné povinnosti a musel veľa cestovať.

Raz večer, keď bola Jasmínka doma sama a skúšala si nové značkové plavky, zazvonil jej mobil a bola to Grétka. Jasmínka jej hneď zdvihla.
"Prosím."
"Ahoj Jasmínka, to som ja Grétka, tvoja kamarátka, dlho sme sa nevideli a mne je za Tebou občas smutno. Nemohli by sme to nejak napraviť?"
"Ale áno, mohli."
Začali sa dohadovať na jednom obyčajnom posedení v reštaurácii Pod Bazou, Grétka mohla kedykoľvek, avšak Jasmínka mala s Maximiliánom veľmi nabitý program a teda, nechali to na inokedy, ale to už Grétka musela niečo povedať: " Chcela som sa s Tebou po dlhom čase stretnúť, Jasmínka. Chýbajú mi tie časy, keď sme boli stále spolu. Tebe nie? Viem, že Ti nechýbajú lebo žiješ v bubline. Ale čo budeš robiť ak tá bublina raz praskne?"

Na telefonát s Grétkou Jasmínka už pomaly zabudla a ďalej sa venovala Maximiliánovi, ktorý bol veľmi žiarlivý a vlastenecký. Jasmínka to však pomedzi tie všetky značkové slnečné okuliare a značkové krémy jednoducho nevidela.

Raz večer keď títo zaľúbenci večerali, Maximilián si pritisol Jasmínku k sebe a jej krehké líčko obdaril sladkým bozkom. Za odmenu ho Jasmínka pohladila po vlasoch, on sa milo usmial a povedal: " Jasmínka, láska moja, kúpil som nám nový dom, teraz budeme môcť bývať, kde si zaželáš a navyše budeme stále sami. Kúpil som nám lietajúcu bublinu, ktorá bude odteraz našim luxusným sídlom, ktoré nám bude každý závidieť. " Jasmínka začala výskať od radosti a baliť veci.

V lietajúcej bubline sa žilo super, mohli si ju zastaviť, kde chceli, bola moderne zariadená, bol z nej výhľad na všetky strany a bola veľmi pohodlná. Raz večer, keď Jasmínka pripravovala večeru, opäť jej zazvonil telefón a opäť to bola Grétka, s ktorou sa už tentokrát rozhodla, že zajtra pôjdu nakupovať. Maximilián tým nebol veľmi nadšený, pretože nemal rád, ak bola jeho vysnívaná Jasmínka v spoločnosti iných čarodejníkov, ale nakoniec súhlasil lebo si spomenul, že zajtra bude musieť písať dlhú prácu na počítači.

Keď prišlo ráno, Jasmínka sa pekne rozlúčila s Maximiliánom a sľúbila mu, že nebude dlho.

Dievčatá stihli veľmi rýchlo pobehať všetky obchody a preto mali čas zastaviť sa U Slimáka na pohár medovej šťavy. Ako to býva zvykom, začali medzi sebou klebetiť, až sa stal hlavnou témou Maximilián. Samozrejme, že Grétka opäť začala naliehať na Jasmínku: " Jasmínka, drahá, mali by sme sa viac stretávať, chýbajú mi staré časy. Od kedy si s Maximiliánom, mám pocit, že si ma vymazala zo svojho života a že naozaj žiješ v bubline, ale čo ak tá bublina raz praskne? Čo bude vtedy? Veď okrem mňa nikoho nepoznáš. "

Jasmínka sa rozhodla pozvať Grétku k sebe domov, aby jej ukázala svoje nové prepychové bývanie. Bublina bola práve zaparkovaná nad Priezračnými vodopádmi. Obe už stáli na kraji konára, keď sa bublina priblížila k nim a boli pripravené vstúpiť dnu. Avšak, Grétka vytiahla z kabelky novú striebornú sponu, ktorú si kúpila na nákupoch za Jasmínkine peniaze, pomaly sa priblížila k bubline, urobila jeden zákerný pohyb a bublina praskla.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár