Nejaký ten piatok žijem na slovensku, a každym dňom si pripadam ako vačši a vačši idiot. Tento pocit nie je permanenty, skor sa dostavuje pravidelne v nočných hodinách, ked sledujem správy. Je zaujímavé, že este väčšmi sa tento neblahy pocit dostavuje pri akomkoľvek príspevku o našich zástupcoch v NR SR.

Ak sa kdokoľvek pozrie na tie ich tahanice ohľadom "maďarskej" karty, pochybných tendrov, rozkrádaniu majetku, vykrádaniu štátneho majetku na (ktorí sme sa skladali a skladame sa a zrejme, ak sa niečo nezmeni aj budeme skladat), ich druhohornej morálnej úrovni atd. Musí vás pri najmenšom rozbolieť hlava.

Rokmi som sa naučil vzdorovať tomuto nechutenstvu, predstavim si, že keby bol na ich mieste niekdo iny, bol by predsa rovnaky. Ľudia maju rovnaku povahu, je jedno kdo sedi lavicami národnej rady. Problem je v našej mentalite, pred nosom nam ničia buducnosť, kradnú, ale mi sme kľudný sme spokojný a nič nepotrebujeme, však ved málokdo si uvedomuje, že to čo sa deje je ekvivalent vytunelovanriu toho najvačšieho podniku ktory na slovensku je – štát. Ale podľa súčasnej mieny je to jedno, stači zafrflať a frustrácia sa vytrati tým najefektívnejším smerom, do vetra.

Myslim si že slovensko je najkatolíckejsia krajina na svete. Ako jediny sa držime zásady, kdo do teba kameňom ty doňho chlebom alebo ešte výstižnejšie, ked dostaneš facku nastav aj druhé lice. Zatiaľ v nás nie je ten pocit poškvrny a hnusu z vlastného seba, ako sa divame a nič nerobíme. Dúfam len, že raz sa to zmení.

Ale aby som predsa zostal pri svojej teme, vratim sa k odpadu a recyklacii. Problem politikov sa neda riešiť raz za 4 roky v akože slobodných voľbach. Je potreba zmena systemu, ktorá však (vzhľadom k jej povahe) nikdy nenpríde z hora. A zmeniť ho môžeme len my ! ! !

Už ako malý chlapec na hodinách občianskej výchovy som žasol nad tým ako ma byť delena štát moc. Nezávyslé súdy, zákonodarsvo a výkonné zložky, vsetko nezávysle jeden od druheho, navzájom sa kontrolujuce. Nikdo mi ale nedokázal odpovedať na otazku prečo (parlament) ktorý má najvyšiu rozhodovaciu a kontorlnu moc má aj neobmedzené právo nad všetkymi prostriedkami štátu. NR SR a konkrétne Vláda SR v podstate nemajú žiadne obmedzenia v plytvaní penazí z rozpočtu, nikdo ich dostatočne nekontroluje a ak ich aj skontroluje nic sa nedeje lebo nad parlament už nie je žiadna inštanci a ktora by naň mala dosah.
Je to v rozpore s pôvodnými demokratickými zásadami, a čo je horšie denne na to doplácame.

Preto a hlavne kôli tomu som za zmenu Ústavy SR, ktoru berem ale ako formalnu stranku, ale som skôr za zmenu systemu. Netvrdim o kompletnej prestavbe ale skôr o podstatných systémových zmenách. A ako občan si uvedomujem, že zmena v takomto smere musi prísť od občanov.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár