Už pár krát ma sestra aj z rodičmi nasrali jedným a tím istým.
Že na (úplne) každej stránke sa môže schovávať vírus.

Po pravde, ona tak o tom prd vie (sestre). Z rodičmi sa o tom nehádam.

Keby boli na každej stránke vírusy, tak každá stránka skrachuje, pretože stránky (tie za ktoré neplatíš členské) majú prakticky jediný príjem s toho, koľko ľudí ju navštívi a z reklamy, ktorá sa vďaka tomu šíri ďalej.

Napr. stránka Onlinehry.sk.
Keby že, sa tam objaví nejaký hacker a nahodí im do kódu vírus, môže si byť istý, že stránka skrachuje, lebo by sa o tom začali ťahať fámy a čoskoro ba tam takmer nikto nechodil, lebo by sa bál, že mu to odpáli komp.
Preto sa určite admini snažia chrániť svoje serveri proti nájazdom takýchto idiotov, aby neutrpeli straty peňažného charakteru.

Ďalšia vec. Antivírové spoločnosti.
Načo by robili antivírové programi, keď tam nie je istota, že zadržia drvivú množinu trójskych koní a inej počítačovej hávede, ktorá sa stále šíri po internete? Veď keby sa im cez to dostala čo len hŕstka tých pomere slabých protivníkov, tak skrachuje, lebo by sa jej výrobky prestali kupovať. Preto sa snažia vyrobiť čo najlepšiu ochranu proti vniknutiu takýchto potvor do našej HDD.

Super silné pc víry.
O takých sa hovorilo dosť, ale asi najväčší vietor narobil vírus zvaný "ČERV". Ten sa včlení do systému, odpáli isté časti HDD a potom sa stratí dakam preč. Po pár mesiacoch sa počítač odpáli a vy ani neviete čo sa stalo.
Antivírové spoločnosti v poslednom čase už bojujú proti tomuto víru a podľa všetkého úspešne, lebo sa o ňom prestáva hovoriť. Staršie Windowsi (s Macintoshom nemám skúsenosti) boli na tieto veci náchylné a preto aj zraniteľné. Bol to ich vlastný kód. U W7 je však tento problém odstránený a vo väčšine windowsoch už tiež pomocou aktualizácií.

Hacker samotný.
Aký ma záujem hacker o akurát náš (váš) počítač? Ja si myslím že minimálny. Oveľa viac ste ohrozený, ak zarábate ťažké prachy ako keď ste len malí človiečik uprostred siete, ktorý len surfuje po nete. Viem, že drvivá väčšina vírov je náhodných, ale predsa len, čo spraví trojan, keď na neho narazíte? Pokúsi sa nakopírovať všetky vaše heslá. Drvivá väčšina antivírových programov ho však už ani nepostí k počítaču. takže, riziko je minimálne. ďalej je tu Firewall, ktorý chráni samotný počítač pre vniknutím do systému.
A nie som si zrovna istý, či sa hackerovi zrovna chce babrať s nejakým zbytočným búraním sa do absolútne nezaujímavého počítača.

Takže, ak som všetko spomenul správne, tak surfovanie po väčšine internetových stránok, je viac menej bezpečné. Samozrejme, ak leziete tam kam nemusíte, sami narazíte na vírus. Ak si však dávate pozor a ešte vám v tom pomáha poriadnz antivírový program (napr Eset, alebo čo máme teraz Trend Micro titanium) tak by ste mali byť skoro za vodou.

ďakujem.

PS ide len o moje chápanie daného problému

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár