Začal som zas písať ďalší román. Tentokrát však do zošita s tvrdými doskami - inak by sa rozpadol. Je to vlastne prerobená verzia toho, čo som tu už uverejnil a pridal som k nej poznám - pomôžte mi s úpravou.
Meno som tomu ešte nevymyslel, ani som nezačal poriadne od začiatku, skôr od stredu. Môj vybájnený Lord Protektor sa mi znovu vrátil, ale tentokrát som to zobral z inej strany. Rozprávam tam o jeho živote ako celku - skôr o jeho strednom veku, keďže som začal od stredu. Zahŕňam tam aj mystiku s diela Dračí muž a nedokončeného Putovanie Fanovarov.
Má to byť vlastne posledná kniha celej kroniky, ale nejak mi to nedalo spávať, tak som začal nanovo. Samozrejme tam nechýba ani naša rasa, ktorá vlastne takpovediac zachráni Lordovu vlastnú planétu. Samotný Lord Protektor je vlastne maska nahnevanej osoby menom Ratnos Pneren Ikaron. Ten sa po prvých stretoch s ľuďmi presvedčí, že už nemusí nič skrývať a odhalí svoju identitu. Tú schoval potom, ako ho všetci na jeho planéte vysmiali, keď im povedal, že sonda, ktorá zabila jeho otca pri zrážke, je zo Zeme.
Zasahovanie mystiky do deja je výrazné už len kvôli tomu, že Dračí páni nepriamo zasahujú do celého deja. Oba meče (Dračí muž) sú priamo zapojené do deja, hlavne Zranerkon. Ten je uväznený na lodi menom Sporonetor. Je to vlastne jeho energia a zároveň životná sila.
Pozemšťania od začiatku vojny a následného spojenectva napredovali obrovskými skokmi v technológií. Už pred prvím stretom s krížnikmi z Mytorianu mali dve lode schopné myslieť. Dal som im označenie ITM - Inteligent Thinking Machine. Po uzavretí spojenectva medzi Mytorianom a Zemou ich už mali vyše štyridsať.
Do deja zasahuje aj minulosť vesmíru - jeho vôbec prvé rasy.
Spomenul som v ňom už rasu Censarotronixs, alebo Vraždiacich Bratov - rasa čo zničila každého kto sa jej postavil do cesty. Zastavila ich práve Sporonetor so svojim pánom na palube. Ďalej je tu rasa, čo si hovorí "Nástupcovia". Hádam vám dôjde koho.
Viac tu toho nespomeniem. Chcem vás predsa zaujať, nie?

Kernoxermon

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár