Nechal som sa nahovorit deckami – Denis, Momo + Roman, ze nech si idem zacvicit na box. Ze je to tam hlavne o kondicke a do toho boxovanie.
Vahal som, ale nakoniec som suhlasil. Roman nas ukecal, ze nech skusime najprv 10 vstupov. A popravde, ked tych 10 vstupov prezijem, tak sa asi ozerem.
Ale podme na zaciatok.
V Devinskej je Terno (cca 2 minuty chodze od mojho domu) a nad nim je Fittnes, a viacere priestory na rozne aktivity. A v jednom z priestorov sa cvici aj tento box.
Trening zacal o 19tej.
Zacali sme behat poklusom do kolecka (alebo skor obdlznika). Do behania sme postupne pridavali behanie bokom, na opacnu stranu, behanie chrbtom, potom pocas behu tocenie najprv do jednej, potom do druhej strany. Potom vysoke kolena, potom zakopavanie. Nasledoval skipping (drtite ako o zivot na spickach noh), pokracovalo behanie s krutenim jednej ruky do jednej strany, potom opacne, potom druha ruka a stale pocas behu...toto trvalo v priemere cca polhodinu.
Mensia prestavka na napitie.
Potom sme sa zoradili do jedneho dlheho radu celom k zrkadlu, ktore bolo pozdlz celej miestnosti. Trener Andrej ukazal techniku boxovania (paste pri brade), ktoru budeme trenovat a do toho budeme kvazi behat na mieste s tym, ze ked zakrici, tak pojdeme na 130%. A tak sme zacali...udieranie do vzduchu pred seba a behanie na mieste...ramena som zacal citit a to este ani nebolo prvykrat 130%...ale to nenechalo dlho na seba cakat. Neviem, ci 15 alebo 20x sme isli naplno, ale moje ramena horeli.
Potom sa mi mari, ze sme robili 10 klikov.
Nasledovalo rozdelenie do 4 teamov a islo sa sprintovat. Na dlzku miestnosti sprinty 2x, cize tam a spat, tam a spat, kazdy z teamu pojde 2x.
Prvy sprint bol v pohode, ale druhy som uz tolko energie nemal.
Nas team skoncil posledny a za ,,trest“ sme mali 10x anglicak (klik + vyskok aj s kolenami).
Dalsie kolo bol clnkovy beh. Nase body neboli ciary ako v telocvicni, ale listy v zemi, resp. 2x a na konci parapetna doska. Cize, sprint smer prvy bod, sprint spat, sprint druhy bod, sprint spat a to iste treti bod. A opat, kazdy 2x.
Moje telo este trocha vladalo, ale uz som v hlave rozbiehal slovny zapas (POD KECO, DAS TO, POD, POD, POD !!!).
Po sprintoch mensia pauza.
Po pauze sa to rozdelilo na tych, co vedia boxovat a tych, co su menej skuseni. Par uderov som uz sice rozdal (faciek ovela viac), takze som pokojne ostal u menej skusenych aj s ostatnymi z ,,GSI partie“. Zacali sme tym, ze sme mali dat nohy na sirku ramien a potom lavu (v pripade pravakov pravu) nohu dozadu, resp. aby sme mali stale hrud v strede a aby sme vedeli stale drzat stabilitu.
Nasledovali vybusne udery pravackou s tym, ze prednu nohu mame vyuzivat ako pruzinu – kolko ju posuniem, tolko vratim spat zaroven s uderom. Hlavu skrytu medzi pastami, resp. hanky sa nam maju zlahka dotykat lic. A takto udierat cca 100x...ci sme to dali, to netusim, ale ramena a lytka som citil poriadne.
Dalsi cvik – pozicia ta ista, ale teraz uder lavackou, a myslim, ze to bolo bez kroku vpred (pruzina) – ked ne, tak ma neukrizujte.
Trener sa u mna zastavil dvakrat tusim. Raz, ze si mam viac kryt hlavu a byt skrceny, druhy, ze mam viac vyuzivat aj rameno, ked udieram (rameno sa ,,potesilo“).
Netusim, kolko uderov to bolo, ale prestavka padla vhod.
Potom sa to rozdelilo na dvojice/trojice s tym, ze niektori trenovali kopy, dalsi boxovacie techniky, dalsi boxovali do vaku (pokyny im daval trener).
Nam pokynul, ze si mame dat 30x kliky, drepy, sklapacky a cvik, na ktoreho meno si nepamatam – lezanie na bruchu, ruky za hlavou a dvihanie noh aj ruk zaroven – cvik na chrbat .
Denis drtil, Momo drtila pomenej, ja som to dokoncil posledny. Tentoraz zapas v mojej hlave uz prebiehal v intenzivnejsej miere.
Potom sme dostali lahsie cinky, zinienky a nejaky podstavec. Isli sme na koniec miestnosti a pred zrkadlo. Nas cvik mal vyzerat takto – prava noha na podstavci, lava ruku vystreta aj s cinkou v tvare uderu. A takto to striedat, lava noha, prava ruka - prava noha, lava ruka.
A tak sme drtili, cca 10 sek. (niekedy viac)pauza, dalsie makanie - cca 15 sek. pauza, dalsie drtenie...potom sme sa nejak pozabudli s pauzou a uz sme dostali 10 anglicakov, ze to flakame.
Tento cvik sme robili cca 15 minut (mozno viac).
Na zaver sa nam dostalo moznosti boxovanie do vaku. Ja som isiel s Denisom a Momo bola priradena k Romanovi.
Podobne, ako na zaciaku 130% pro, aj tu po zakriceni 130pro boxovanie do vaku aj s behanim na mieste. A po dalsom zakricani 1, ci 2x anglicak (tu uz zapas v mojej hlave prebiehal tak intenzivne, ze som sa cudoval, ze som este schopny ist na zem – to este islo, ale to zdvihnutie – a potom vyskok a opat boxovanie). Trvalo to cca 10minut, mozno menej...mozno viac...to uz som nebol schopny rozoznavat.
Ale ten pocit na konci, ze som to zmakol...na nezaplatenie.
Dik za precitanie.

oficialne video box clubu:

Screenshot

 Recenzia
Komentuj
 fotka
mysjak  15. 9. 2014 15:12
Ale box je najme o kondičke. Tiež som sa mu začal venovať a môj sparing partner my pripadal že tak maximálne vstane od stola a konči, no mýlil som sa...
Napíš svoj komentár