Predstavte si, že ste slepý. Nič nevidíte. Ani rastliny, ani zvieratá, lúky, lesy, vlastne nič. Neviete ako vyzerá Vaša mama, ani otec, lebo vidíte len čiernotu, alebo vidíte len obrysy postáv. Je to deprimujúce....
Niektorí ľudia tak žijú. A tím pomáha práve táto únia nevidiacich a slabozrakých!!! Pomáha myslím vtom zmysle, že im poradia čo treba robiť, aké veci si zakúpiť,možno aj vodiaceho psa tam naučia ako sa treba starať o pána. No táto organizácia má teraz dosť veľké problémy. Ich budova, teda miesto kde sa stretávajú, riešia navzájom svoje problémy, ale sa aj spolu radujú a vytvárajú si tento ťažšký život o niečo krajší a lepší potrebuje zrekonštruovať!!! Ale nemajú veľa peňazí, preto v utorok 15.2.2011 sa konal krst knihy a to čo sa vyzbieralo išlo práve pre úniu nevidiacich. Pravdaže táto únia dostala aj poukážku v hodnote 500€. Je to síce menej ale aj to sa dá využiť.
Myslím si že aj my by sme mohli niekomu pomôcť ale nemusia to byť práve nevidiaci. Môžme pomôcť keď sú zbierky na chudobné deti, na nepočujúcich, alebo Deň narcisov, Biela pastelka, lebo aj touto zbierkou sa pomáha ale najčastejšie v školách, alebo ako bola zbierka pre Haiti, no alebo aj cez nadáciu Dobrý Anjel !
Pomôžme vtedy, keď to ľudia potrebujú !!! Je jedno odkiaľ pomôžete, hlavné je že ste pomohli.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár