Som len tieňom svojej minulosti, entita stratená v čase a... podobné veci by som napísal, keby skutočne záležalo na tom, čo si o sebe myslím. Ale nie je človek projekciou samého seba v očiach iných ľudí, vyskladanou mozaikou dojmov?
...a ja viem?!
Nevedomosť sa dá zakryť, ale len pokiaľ sa nikto nespýta správnu otázku. Nevedieť odpovedať nie je hanba, a priznať to, to si žiada úctu k sebe samému. Umenie sebareflexie je staršie ako najstaršie povolanie a predsa už toľko rokov nie je v móde. Hľadáme sa v sebaklame a v odraze zrkadla, ktoré nám aj tak nikdy neukáže ako nás vidí hocikto iný. Chrobák na zemi, tvoj pes, mikroskopický parazit v mihalnici na ľavom oku (štrnásta sprava), tvoj panter. Hlavne ten, Ten žije v ilúzii, lebo jej podľahol a nevie, nechce alebo nemôže vidieť pravdu. A pravda je vždy škaredá. Oplatí sa však zaňu bojovať? Niektorí vravia, že hej. Ale každý bojujeme len za klamstvo, ktoré sme si vybrali.

Chcela si, aby som napísal blog...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
mixelle  17. 6. 2014 22:46
zaoceánske perníky su najlahodnejšie
 fotka
phantasia  18. 6. 2014 14:57
relativita pravdy mení komplet tvoju paradigmu. ciele, či už pravdivé alebo nie, istota v to, čo človek žije + sociálna opora. a máme celé fungovanie. nič viac netreba.
Napíš svoj komentár