Kazde lasky su ine. Laska na par tyzdnov, laska na par rokov, laska do konca zivota. Laska zeny k muzovi, laska muza k zene, laska muza k muzovi a zeny k zene. No najzvlastnejsie druhy lasky su tie priatelske. Mnoho ludi tieto lasky od seba nerozlisuje a to sposobuje tak strasne vela problemov, ze psychicky slabi ludia ich nezvladaju.
V zivote spoznate mnoho ludi, no menej si ich zapamatate, malo z nich budete poznat a minimum budete mat radi. A iba zopar z nich sa vam dostane do srdca ako noz a ostrou cepelou prepichne krehke prepazky, pravidla a vsetko, co ste si kedy v zivote stanovili. Tento druh ludi sa ziskava tazko, ale este tazsie je prist na to,.ze.prave tento clovek je ten, ktory vam v srdci spravil neporiadok.
Toto poznanie zvacsa byva krute. Hlavne ked si to uvedomite prilis neskoro. Nie to, ze toho cloveka lubite (akoukolvek formou lasky), ale to, ze ste s tym nic neurobili. Mohli ste si predsa drzat odsup, keby ste vedeli, aku velku cast Vas ten clovek tvori. Mohli ste byt viac opatrni, viac sa vyhybat cinnostiam, ktore ten noz iba viac vryvali do vasho srdca.
Ach, je tazke zit s nozom v srdci.
Ale skusali ste to bez neho?


(Tu si prosim odpovedzte)

A tu mi urcite date za pravdu, ked vam poviem, ze srdce zacalo ihned krvacat. Ta tiesnava, co vas sklucovala a branila vasmu srdcu vykrvacat je prec. Zostali obrovske.mokvave rany, ktore sa budu hojit tak dlho, ako hlboko ste noz mali.
Potom sa ale srdce da do poriadku. Zostane velka jazva. Casom mensia a nakoniec mozno aj zmizne, aj ked nikdy nie uplne.

A teraz este raz. Skusali ste uz zit s jazvou na srdci? Ak hej, bolo jednoduche pozerat ako sa noz zaryva do ineho srdca?

Urcite nie. A viete preco?

Pretoze predsa ten noz presne pasuje do vasej jazvy! Ako niekto moze dobodat tolko nevinnych srdc? Citite sa zle?

Nemali by ste. Poviem vam preco. Kazdy noz sa raz otupi, zhrdzavie, zapali ranu v ktorej byva a odide. Je jedno ci je to vas noz, vasa diera. Kazdy raz zomrie.

Mali by ste sa citit dobre? Samozrejme ze nie. Kto to kedy videl aby niekto.niekomu prial to, co si sam zazil?

Nemali by ste citit nic.
Ja prave teraz necitim nic. Chyba mi noz.. ale chyba mi aj ta diera.
Ktoru z tych moznosti si vyneriete?

Su 4.
Citit sa zle.
Citit sa dobre.
Necitit nic, byt otupely.

Zistit ze je to vsetko zbytocne a tento zivot je len jeden z mnohych aa snazit sa byt tym najlepsim clovekom, akeho si viete predstavit. Treba si uvedomit, ze ked nie j noz, nie je rana. A nenechat nieco take povrchne a pozemske, ako lasku hociakeho druhu spravit z vas nedokonalu bytost, co je zla, dobra alebo nepritomna, otupela..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
carrie467  10. 10. 2014 12:38
Je to dobré
Napíš svoj komentár