(Ťažko uveriť všetkému čo sa okolo mňa deje)

Sedím v salóne. V poradí druhom. Od konca. Červená, pohodlná stolička, sofa, utretá od prachu. Ja na nej. Čítam Vogue. Nadomnou Alces amerikanus. Ukon terr. Už sto rokov stráži jedno zo 16tich grófstiev Rakúskej republiky. Neporovnateľne krátky čas s ostatnými mrcinami, ktoré pripomínajú hotovú smršť bĺch.

Dolné Rakúsko. Čo chlap to poľovník, čo žena to kuchárka. Čo muž to v lederhose, čo žena to v teplákoch. Predalpie. Kraj príliš krásny a zelený. Krásne čistý. Fialová čokoláda tu tečie v potokoch, fialová krava žiadna. Ľudia skromní, plachí, dôverčiví.

Gutenstein. Dobrý kameň. 1 100obyvateľov. Okres Wiener Neustadt. Viedenské nové mesto. Domy, domčeky, vily, vilôčky a uprostred Schloss. Zámok. 3 poschodia. 25 záchodov. 205 okien. 15 hosťovských izieb. 10 izieb najbližšej rodiny. Nezrátateľné predsiene, schody, dvere...

Robiť raňajky je jedna vec. Robiť raňajky pre grófa druhá. 7:45 s umytými rukami kŕmim psy. Kŕmiť znamená - kŕmiť! Príprava raňajok je zložitý proces. Prestieranie bieleho porcelánu je najťažší a prvý krok. Ak zlyhám tu, zlyhá dobrá nálada v zámku pre celý deň. Strieborný príbor, pravítko a ide sa. KDE? Do mohutnej okrovej jedálne s dubových stolom, papraďou v rohu, sviečkami. Vajcia na mäkko, na tvrdo, na zeleno ,modro, očkato . Šunka diétna, škrobená, krémová. Ovocie olúpané, exotické, čerstvé. Mlieko sójové, pistáciové, nízkotučné. Pečivo .... Čaje, kávy, jogurty, šťavičky, liečiky, medíky. Noviny. Musia voniať! A tu je kameň úrazu. Nikdy ale naozaj nikdy nevoňajú tak ako chce vedenie.
Raňajkujú 2-3 hodiny. Však prečo by to nerobili, keď majú pomerne celý deň voľno a ich najväčší problém je to či blúzku alebo košeľu som poriadne vyžehlila.

(pokračovanie nabudúce.. snáď)

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  9. 11. 2014 20:18
fi, to kde robis?
Napíš svoj komentár