Keď sme sa dávali dokopy, povedala som ti, že som cvoklá. Drbnutá na hlavu, že mám psychiatrickú diagnózu. Je veľmi zaujímavé, ako si to vytesnil z hlavy iba preto, že si sa do mňa slepo zaľúbil. Bolo to pekné, ale teraz na to bohužiaľ prichádzaš.
Áno, odmietam na to brať lieky, pretože by mi pomohli ešte menej, než keby som ich nebrala. Radšej sa to snažím prekonať inak, vlastnou vôľou, vlastnou psychikou, ale vždy potrebujem, aby ma okolie držať, aby bol niekto, kto mi kurva pomôže. Nechápeš to. V poslednom čase to vôbec nechápeš. Mám chuť sa otočiť, navrieskať na teba, zbaliť ti všetky veci a vymeniť zámky na priváte.
Bipolárna porucha nie je sranda, ani keď mám iba druhý stupeň a teda nemusím brať nijaké silné lieky. Človek sa zúfalo snaží psychicky ovládať svoje nálady, snaží sa prekonať niečo, čo je v ňom, niečo patologické.

Je to strašná pičovina. Môžem sa snažiť ako chcem, ale kokot mi to pomôže. Lieky to na chvíľu uvoľnia, uvoľní to aj to, keď sa donútim niečo robiť, upratovať, učiť sa, nakupovať. V takomto stave je hlavne učenie takmer nemožné. Aj zdravé rozmýšľanie je takmer nemožné. Človek si domýšľa veci, mnohé vidí paranoidne, rieši, čo by inokedy neriešil, trápi sa pre pičoviny.
Vedel to. Aj tak sa na to vyjebal so slovami - ja toto nemusím počúvať. Chlap, čo tvrdí, že ma miluje, chlap, ktorý u mňa býval celé leto, ktorému varím, o ktorého sa starám. Nikto nevydrží. Každý ujde. Každý ma nechá tak. Každý jeden. Nijaký vzťah nevydržal dlhšie, pretože nikto nechápal.

Neviem, či niekto z vás na tomto portáli chápe, ČO to vlastne maniodepresia je. Keď máte mániu, máte problém neskákať od radosti pod idúce autá. Keď máte depresiu, VŠETKO je čierne, žiadneho spánku nie je dosť, rozplače vás absolútne čokoľvek a potrebujete najdôležitejšiu vec na svete, ktorou je spoločnosť. Stačí iba spoločnosť niekoho pri vás a ak náhodou nie je, je to

V PIČI!!

Nebodaj mať na linke alebo na Skajpe alebo na Fejsbúku alebo kdekoľvek niekoho, s kým máte aké kokotiny riešiť, verte tomu, že ich riešiť začnete. Uvedomujete si, že je to choré, ale AJ TAK to robíte. Akoby ste chceli ublížiť sebe, všetkým okolo. NEDA SA TO ZASTAVIT. Následne to bolí, hlavne keď už ten druhý nevládze a vzdá to. Na chvíľu alebo na stálo.

Nikdy, nikdy so mnou nikto nevydrží. Len človek, ktorý vie, o čom hovorím, lebo to zažil, by so mnou mohol vydržať. Ale ja nie som taká dokonalá, aby som vydržala s takým človekom.

Nikdy so mnou nikto nevydrží. Niekto vydrží dlhšie, niekto kratšie, s niekým nevydržím ja. Priateľstvá, intímne vzťahy, NIČ nie je v živote človeka trpiaceho maniodepresiou stále, pretože všetko sa dá niektorou z tých pojebaných psychóz absolútne zrušiť.

Milujem ľudí za trpezlivosť, ktorú mi vo svojich psychózach venovali. Vlastne sa nečudujem, prečo sa potom napokon na to vyjebú. Ani neviem, či ja sama by som mala toľko trpezlivosti.

Ale som tu sama, v prázdnom byte a vedľa mňa je okno bez sieťky a bez zábrany a ja sa musím presviedčať, že to nie je v tomto momente najlepšie riešenie, pretože viem, že keď sa ráno zobudím, bude mi možno o kus lepšie. A aj teraz som písala iba preto, aby som s niekým bola, virtuálne, akokoľvek.

Don´t be sad about what people say, they will all die.

 Blog
Komentuj
 fotka
abbey4real  31. 10. 2011 22:18
hrozne ti držím palce ! :/
 fotka
invinoveritas  31. 10. 2011 22:19
@abbey4real ďakujem ti, v takýchto okamihoch to vie veľmi pomôcť
 fotka
anzu  31. 10. 2011 22:23
Ak sa ti trochu uľaví, ak s tebou niekto bude spojený aspoň virtuálne, tak oznamujem, že som to dočítala až do konca a držím ti palce.
 fotka
petkasiskata  31. 10. 2011 22:47
držkaj sa !
 fotka
temy  11. 3. 2012 17:18
Do dnešneho dňa som ani netušila, že existuje niečo také ako mániodepresia...všetko sa to začalo keď som mala 13 ale myslela som si, že tie stavy patria k puberte. Ale teraz mám 21 a prešla som si mnohými životnými skúsenosťami. Či ukončenie školy, nájdenie si partnera, práce, vlastného bytu...nič sa nezmenilo. Stavy sa zhoršovali a zhoršovali až do súčastnosti keď sa mi priateľka zdôverila, že jej priateľ trpí mániodepresiou..mániodepresia??? čo to je?? a tak som si to vyhladala a keď som videla všetyk zhody prejavov začala sa mi dávať do kopy moja skladačka života a uvedomovať si, že som asi teda aj ja chorá a že je v tom niečo viac ako len /depka/..asi som chorá...hladám ďaľšie info o tom až som natrafila na tento článok..akoby mi hovoril priamo z duše, ďaľšia zhoda...už nemám viac pochýb... tento članok písala holka, ktorá trpí a je úžastne, že o tom dokázala napísať a isto jej to pomohlo a mne teraz tiež...Ďakujem
 fotka
mmmm4  27. 8. 2014 20:04
@invinoveritas .. mam presne tu mrchu takze viem ake to je.. pride si obcas ako v inom svete je mi z toho zle ake hluposti mam v hlave a nechcu von uplne vsetko chapem
 fotka
exmero  31. 8. 2014 00:09
ahoj aj ja to mam je to hrozme ale zmieril som sa s tym ale chcem sa odstahovat lebo tu nedokazem zit dojebujem zivot sebe aj ostatnym hlavne ked mam maniu..... rodina to chape ale ostatne to nikdy nepochopia
Napíš svoj komentár