Určite poznáte ten pocit bezmocnosti vo vzťahu, keď dôjde na vážne téma a slová o konci vzťahu. Prirovnal by som to k pohľadu na oblohu pred búrkou kedy nikto nevie či to vezme dážď len tak zľahka alebo či taká búrka so sebou nesie väčšiu pohromu. Väčšiu ako sa na prvý pohľad zdá.

Minule sme len tak sedeli v kaviarni. Snažili sa o príjemný večer v meste. Streda takmer ako každá iná až na to, že je nám vzácny akýkoľvek čas keď konečne môžme byť spolu. O to väčšia "radosť" je rozoberať úvahy prečo sa vzťah oplatí zachrániť alebo čo VLASTNE pre nás má byť lepšou voľbou. Či má vzťah zmysel a či v ňom obaja vidíme zmysel, či dáva to čo by mal a tak podobne.

Večeri tohto charakteru nenávidím. Vlastne sa pri čaji, káve alebo nejakom nápoji vo vzduchu znáša dosť napätá atmosféra. Každému sa v hlave miešajú a premietajú rôzne MYŠLIENKY od toho aké to bolo a mohlo byť skvelé cez myšlienky s kým iným by to možno mohlo stať za to alebo všeobecne iné faktory vedúce k premýšľaniu aké by to bolo keby ...

Čas lieči všetky rany .. Chce to len čas .. ČAS Čas čas .. !
Taký čas je ale dvojsečná zbraň aj keď v konečnom dôsledku to rozhodne platí. Ak je niekto spolu často, chce to čas kým si zvyknú. Ak nie sú spolu lebo je to na diaľku, chce to čas nech si zvyknú. Keď hovoríme o čase mám pocit, že je to naozaj jediné čoho máme tak povediac nedostatok. Našťastie, že aj taký čas môže byť strávený príjemne. A takýto čas je nie len vzácny ale aj liečivý, optimistický s určitými pozitívnymi vyhliadkami, ktoré však s tým istým časom môžu vymiznúť behom krátkeho momentu. A sme zas tam kde sme boli. Na začiatku.

Je zaujímavé ako sa to všetko strieda, dobro so zlom pekné so škaredým tak aby v tom celom systéme bola vyváženosť. Zvláštny kolotoč. Vzťahy zdá sa nebudú výnimkou, skôr by mohli byť vlajkonosičom tejto zvláštnej vzťahovej otázky. Nakoniec je v podstate všetko tak ako má byť. Všetko je vopred určené, možno nemenné.

Ono to je vlastne takto celé dookola. Stále dookola. Všetko dookola.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár