Tak som zavrel knihu a strcil som si ju do platenej posvy, ktoru nosim prehodenu cez rameno. Pozrel som sa von z okna, kde sme. Kedze bola uz tama a okno autobusu bolo zarosene od pasazierov, videl som v okne iba svoj odraz. Podla siluet budov som usudil, ze sme blizko pri zastavke kde mam vystupovat. Postavil som sa a podisiel k dveram a cakam na ich otvorenie. Pri vystupe z autobusu som hned dostal studenu facku zimy, ktora uz par dni u nas zuri. Preto som si dal na hlavu udernicku capicu.
Kracam si v rytme mojej zuvacky, zahaleny od hlavy po tenisky. Kedze som mal satku vytiahnutu az nad nos, kludne som mohol ist vykradnut banku, zdrhnut z republiky, postavit si dom a kupit si deti. Isiel som cez jedno namestie v BA, kde nebola ani noha. Zaregistroval som mozno tak postarsieho pana, ktory vencil svojho domaceho milacika. Postarsi pan mal pokrcene ramena a zazeral na svojho psa. Mozno mu bola zima, chcel asi uz ist domov, alebo chcel dopozerat Kriminalku Miami, v ktorej Horatio vzdy na zaciatku povie:, , Ten muz tu nelezi len tak, bol zavrazdeny! ! ! ´´ a da si dole slnecne okuliare.
Popri fontane stalo Niake dzifca, ktore tiez poskakovalo aby sa zahrialo. Pravdepodobne na niekoho cakala. Ked som bol asi meter od nej, cvachol som nohou do mlaky. Obzrel som sa a zazrel na mlaku, ze co si to dovoluje. Pritom som trosku spomalil, ked som hlavou otocil pred seba zrazil som sa s Niakym dzifcatom. Presnejsie ma objala. Spravil som pol kroka dozadu a strhol som si arafatku z nosa a dal si dole kapucnu. Kym som sa snazil zaostrit kto to je, vsimol som si, ze ma vyraz tvare ako keby zbadala jezka uz v tyzdnovom stadiu rozkladu. Z jej chaotickeho vykladu som porozumel, ze si ma s niekym pomylila a caka na brata, ktoreho dlho nevidela. Parkrat sa ospravedlnila a doslova utiekla.
V pohode, sak mi to nevadilo. Ba priam to bolo aj prijemne. Take teple objatie v taky studeny vecer potesi. Dokonca to Niake dzifca aj prijemne vonalo a z toho usudzujem, ze Zooey mal pravdu. Zooey bol spomenuty v jednej knihe, mal myslienku, ze by vsetci ludia vyzerla rovnako. Potom by vam vsetci pripadali ako vasa matka, otec, zena... Vsetci by sa v jednom kuse iba objimali vsade kam by isli.

 Blog
Komentuj
 fotka
hellium  15. 10. 2009 21:43
Milé dzifča
 fotka
kolorit  16. 10. 2009 23:28
Zajimavy zaver...
 fotka
antifunebracka  5. 12. 2011 19:24
@thatzooey nieco pre teba
 fotka
thatzooey  5. 12. 2011 19:37
v jednej dokonalej knihe



@antifunebracka vdaka
Napíš svoj komentár