Len tak som doma upratovala skrinku a v tom som uvidela knizku an ktorej bol obrazok ruky cernocha a belocha..Ruky,ktore sa navzajom drzia..a pod nimi bolo napisane..
..toto nie su prsty cernocha a belocha.Toto je klavir.
..spolu to hra..

Hmm,ak sa mad tym zamyslim bolo by fajn keby to tak bolo..Teraz nebudem pisat o rasizme a o vsetkom tom,co sa toho tyka..ale o niecom inom..Asi tym,ze zo 6 miliard ludi na svete zije 4,8 miliardy ludi v rozvojovych krajinach..Jeden a pol miliardy z nich trpi hladom,dve miliardy je nakazenych tuberkulozov,600 milionov ludi rocne sa nakazi malariou a asi 50 milionov ludi je infikovanych HIVDesiatky miloonov deti,ktore by situaciu mohli zmenit zomru rocne na tieto tri najcastejsie ibfekcie..

Dalsich desat milonov pripravi o zivot hlad..
Kto nema peniaze nebude osetreny..
Ked sa "ochladi" na 32 stupnov..Ludom v keni,je stale zima..

Vzdy ked som videla v televizii reklamy ludi,ktory su vychudnuty,sama kost a koza..trcia im rebra..a vidim tam deti,ktore su tenke ako prst,pride mi to luto..
U nas v skole mame na stene nalapene plagaty deti z afriky..je tam o nich popisane ako ziju.Ked sa chcu napit "vody" musia sa pre nu vybrat do nejakej vzdialenej studne..pricom voda v nej nieje boh vie aka.je spinava a plna bakterii..

Ked sa nad tym tak zamyslim a pomyslim na to,ze co by dali oni za kusok poriadneho masa,ci uz len poriadnu porciu jedla..Ak mam povedat pravdu,tak nie vzdy ked idem jest vsetko schrumem a dst casto sa stava,ze par potravin u nas leti do kosa..

Keby sa tymto ludom poskytla moznost mat poriadne jedlo asi by si ho vazili inak ako mi..

Je dobre,ze sa na svete najdu ludia ci uz len celebrity,ktore sa snazia tymto ludom pomoct..Urcite si to zasluzia..

 Blog
Komentuj
 fotka
pedall  24. 11. 2007 20:57
je to pekné máš pravdu
 fotka
pershing363  24. 11. 2007 21:35
Kurva sak to sere aj mna...ked u nas (v robote nie doma) letia do kontajnera kila paradajok trosku makkych alebo tak...ja by som im to dal...keby to slo
 fotka
sunshine117  24. 11. 2007 21:42
tykokoss...tu knižku mám teraz v ruke...uz len tie obrázky v nej by sa dotkli každého...
 fotka
sonika  29. 1. 2008 16:22
je to pekne
Napíš svoj komentár