Začal sa mesiac apríl znamy svojimi vrtochmi počasia. Počas tohto mesiaca je možné zažiť všetko čo počasie prináša. Napríklad doznievajúcu zimu so snehom a mrazom, ako aj príjemné jarné počasie, potom aj daźdivé jesenné počasie ako aj už prichádzajúce leto s vysokými teplotami okolo +25 °C. Je to jediný mesiac v roku, čo ponúka takúto meteorologickú zaujímavosť. A tento apríl vyzerá, že ostane svojmu menu a tradícii verný, pretože zmeny počasia budú ako podľa návodu.

Po teplých dňoch a veľmi prímenom prvom aprílovom dni nás čaka v piatok ochladenie a viac oblačnosti, na východe ešte aj možnosť dažďa, na horách sneženie a silný vietor. Teploty od +5 °C do + 10 °C. Len na krajnom juhu aj viac.

Cez víkend sa zase oteplí a bude krajšie počasie a menej oblačnosti. Najteplejšie bude v nedelu. Rána budú chladné! Denné teploty už ale budú od +14 do +18 °C a fúkať bude mierny až čerstvý vietor, na západe a na horách v nárazoch aj silný vietor. Zrážky nehrozia a tak odporúčam víkend si užit vonku, lebo ďaľší týždeň bude počasie dosť nepriaznivé a to hlavne v pondelok na šibačku.

Na šibačku, teda veľkonočný pondelok bude veľmi nepriaznivé počasie na celom Slovensku, hlavne na západnom a južnom Slovensku. Celý deň bude intenzúivny dážď a veľmi chladno s maximálnymi teplotami aj v najteplejších oblastiach Slovenska v jednociferných hodnotách maximálne +8 °C a menej. Na horách od nadmorskej výšky 1000 metrov a vyššie sa utvorí súvislá snehová pokrývka a vo vyskokých horských polohách môže napadnúť aj okolo 30 cm nového snehu!!! Fúkať bude veľmi silný, nárazový, nepríjemný a ľadový vietor od severozápadu až severu. Najsilnejší opäť na západe a juhozápade. Najväčšia pravdepodobnosť, že dážď nebude dopoludnia a ráno bude na východe.

Utorok bude počasie podobné, naďalej veľmi chladno s dažďom a silným severným vetrom. Na horách sneženie a tento krát aj v nižších polohách nasneží ako napríklad na Kysuciach, Orave či v Tatrách okolo 800 m nadmorskej výšky.

 Blog
Komentuj
 fotka
0mega1  2. 4. 2010 00:23
Skvele, skoda ze nepises castejsie.
 fotka
endre-silentname  2. 4. 2010 00:25
Apríl je týmto fest známy. To poznám... preto mám trochu obavy, že sme vymenili už zimné gumy.
 fotka
harleystorm  4. 4. 2010 13:07
@0mega1 dakujem za pochvalu. Ty by si si zelal, aby som pisal castejsie? A cital by si aj tie predpovede potom? Posnazim sa,ale nie je tolko casu ako bolo a navyse pisem vzdy na tyzden dopredu a potom mam pokoj Keby sa nieco v pocasi vyznamne zmenilo, tak iste napisem aktualizaciu. Napriklad dnes alebo zajtra pisem novu predpoved,kedze bude po sibacke a nemate predpoved, tak bude
 fotka
harleystorm  4. 4. 2010 13:09
@endre-silentname Neviem, v akej casti Slovenska sa nachadzas, ale chybu s prezutim automobilu si nespravil. Uz je to v pohode. Nejake po sebe iduce dni so snehom, poladovicou a podobnymi vecami je velmi zriedkave aj v najsevernejsich oblastiach Slovenska a to co som pisal nebude až také zlé, bude trocha teplejšie, čiže hranica sneženia nebude tak nizko a bude zvacsa lezat nad vsetkymi obcami Sr, cize skor studeny dazd a vietor treba cakat a potom sa zacne pocas buduceho tyzdna pomalicky oteplovat a pocasie sa zlepsi.
 fotka
0mega1  6. 4. 2010 02:41
Ano zelal, a aj cital, ale privital by som castejsie aktualizacie koli presnosti ..
Napíš svoj komentár