Studené dni sú zrátané a do našej oblasti konečne zavíta jar. Predtým máme však ešte pár dní pred sebou, kedy sa snehové prehánky včetne nočného mrazu môžu vyskytnúť aj v v nížinách na juhu Slovenska. Ale v stredu bude táto epizóda zavŕšená a v druhej polovici týždňa nastúpi pravá jar s teplotami cez deň od +10 do +17 °C!
Oteplenie bude postupné, v stredu ešte najvyššie teploty v najteplejších oblastiach Slovenska neprekročí 10 °C. Vo štvrtok to však už bude už medzi +8 až +14 °C, v piatok +10 až +17 °C a vrchol oteplenia bude zrejme v sobotu, kedy teploty na krajnom juhu môžu ojedinele smerovať za slnečného počasia až k +20 °C.

Potom však dôjde k dažďu v nedeľu a ďaľší týždeň aj ochladenie. Na sneh to však už nebude a konečne si môžeme od zimy vydýchnuť definitívne aspoň čo sa týka nižších polôh. Na horách je zima ešte niekedy aj v apríli a tam ešte sneh napadne určite.

Teraz sa príroda poriadne zobudí a treba využiť krásne počasie od štvrtka do víkendu vrátane, pretože ten týždeň potom bude omnoho škaredší, chladnejší a upršaný.

 Blog
Komentuj
 fotka
pershing363  14. 3. 2010 23:18
Tak skodovaci, dame dole clony spred chladicov aj ked ja ziadnu nemam
 fotka
adsy  15. 3. 2010 07:17
VC Starej Ľubovni sneží, že nevidno takmer ani na krok.
 fotka
harleystorm  17. 3. 2010 00:13
@adsy Dakujem za informaciu, viem o tom a snezilo na nejakych miestach este aj v utorok,ale ja pisem uz trocha dopredu a pisem,ze jar pride konecne v druhej polovici tyzdna,to znamena piatok,sobota a nedela,nie pondelok ci utorok alebo streda. Stvrtok berme ako prechodny den medzi teplom a zimou.
Napíš svoj komentár