Po teplom minulom týždni mal byť tento chladnejší a upršanejší. Nastalo však veľmi príjemné prekvapenie a tento týždeň bude naopak, ěste krajší a teplejší ako bol ten minulý! Hlavne v druhej polovici týždňa bude poriadne teplo.

Pondelok ešte oblačné počasie a len mierne teplo s teplotami od 10 do 15 °C. Tlaková níž na juh od nás k nám pošle oblaky a môže aj spŕchnuť hlavne na juhu. Vietor len mierny a bude sa natáčať na južný smer, odkiaľ k nám príde oteplenie.

V utorok sa nad Maďarskom vytvorí tlaková výš, ktorá až do piatku ostane s nami v počasi a prinesie najkrajšie dni zatiaľ tohto roku. Cez deň v utorok sa bude oblačnosť rozpadávať a čoraz viac sa ukáže slnko s teplotami +10 až +15 °C. Na krajnom juhu a juhozápade možno aj +17 °C. Len slabý južný vietor.

V stredu bude ešte krajšie a o stupienok či dva teplejšie. Na väčšine územia polojasné, slnečné počasie a len slabý vietor. Bez zrážok. Ráno chladno ale cez deň teplo s teplotami od +11 do +16 °C, na juhu a juhozápade +18 °C.

Vo štvrtok zosilnie južné prúdenie, čo sa prejaví hlavne na teplotách ako nočných tak aj denných. Opäť krásne slnečné jarné počasie s vysokými teplotami od +13 do +17 °C a ako obvykle v nížinách na juhu a juhozápade až +20 °C! Mierny až čerstvý južný vietor.

Piatok bude najteplejší deň, kedy k nám vyvrcholí od juhu prílev teplého, pôvodom subtropického vzduchu, ktorý na mnohých miestach Slovenska po prvý krát v tomto vytiahne popoludnajšie maximá na úroveň +20 °C. Na južnom Slovensku to bude zas o niěco viac až do +22 °C a na severe či na horách pochopiteľne o niečo menej. Fúkať bude silný juhozápadný až južný vietor ale naďalej bude jasno až polooblačno a bez rizika zrážok.

Cez víkend ako obyčajne sa počasie zhorší, v sobotu bude asi najškaredší deň, pretože od západu bude cez Slovensko prechádzať studený front a výraznejšie sa ochladí v priemere až o 8 stupňov, takže teploty sa vrátia do normálu na konci marca čo sú hodnoty medzi +8 °C (na severe+hory) a +14 °C (nížiny a na juhu). Bude fúkať silný a chladný západný až severozápadný vietor. V nedeľu podobné počasie ale o čosi menej vetra a dažda pri rovnakých teplotách.

Ďaľší týždeň to vyzerá, že sa počasie opäť vylepší a znova sa oteplí. To je však ďaleko a v prípade zmien vydám update. Jari zdar.

 Blog
Komentuj
 fotka
pershing363  22. 3. 2010 12:48
Presne toto ma zaujimalo...Vcera som pocuval pocasie a povedali, ze piatok bude najteplejsi den tyzdna, ale nepovedali aky bude vikend. Presne som ocakaval takyto priebeh, ze sa zase ochladi ono podla mna, je 22 stupnov na marec vela
 fotka
harleystorm  22. 3. 2010 13:28
@pershing363 ano presne ako pises, je to na marec vela a u nas v posledne roky sa pocasie stale hra na extremy, ale zaroven sa to vzdy vyrovna tym, ze sa ochladi potom a ostane o nieco viac dni chladnejsie, takze celkovo sa to vzdy nejak dorovna. V pripade, ze nie, tak sa bavime o naozaj rekordnom ci inak extremnom pocasi. No a vikend som povazoval za doletity, tak aspon vies Velka noc je zatial este daleko co sa tyka spolahlivej predpovedi a tak su moznosti uplne otvorene.
 fotka
tomas  22. 3. 2010 13:40
ale lepšie že už začala, prežijem ten víkend, hlavne že začína jar
 fotka
jaro1991  22. 3. 2010 14:59
ale tak musime zit v piatok, ked bude pekne )=
 fotka
snehovavlocka  22. 3. 2010 16:14
ach nie, to čo sú zrazu za horúčavy? ešte nedávno mrzlo (ach)
Napíš svoj komentár