Toto je výrok z jedného filmu. Ale určite sa každý z nás zamýšľal nad tým, nad najväčšou záhadou zo všetkých - čo sa stane ak človek zomrie.
Existuje život aj po smrti? Alebo sa dostaneme do neba a do pekla? To sú otázky na ktoré nie je odpoveď. Niektoré kultúry veria na reinkarnáciu, tj. návrat duší na Zem len v inej podobe, inom tele. My veríme (mno veríme ako veríme aspoň väčšina) že existuje nebo a peklo a každý sa podľa svojho správania za života dostane tam a tam.

Egypťania už odpradávna mumifikovali telá svojich blízkych. Bol to spôsob ako ich pripraviť na cestu na druhý svet. Pochovávali ich s rôznymi vecami, ktoré im mali na "druhom svete" pomôcť.

Ja osobne si myslím, že smrťou sa rozhodne život ako taký nekončí. Neverím, že niečo také ako ľudská duša môže zaniknúť. Ale nič, ani nebo, ani peklo ani reinkarnácia ani druhý svet mi nepripadajú ako obzvlášť dôveryhodné hypotézy. Ja neviem, nemám predstavu čo sa stane, ale určite to bude niečo, čo si nikto z nás nevie predstaviť.

Smrť je podľa mňa len akýsi medzník medzi životom, a niečim druhým. Otázka znie čo je to druhé. Jediné čo je na tomto svete "fér" čo zastihne každého, či bohatého, či chudobného, je práve smrť. A tu sa vynára ďalšia otázka. Máme vopred predurčený osud? Naozaj kráčame po vopred predurčenej ceste? Je to dosť možné.. ale nad tým sa dá hodiny rozmýšľať a robiť dohady a to človeka môže priviesť do šialenstva a to nikomu neprajem. A čo vy? Čomu veríte vy? Budem rád keď budete reagovať.

 Blog
Komentuj
 fotka
lothusqa  26. 7. 2008 13:40
Hm...ja sa az prilis casto zamyslam nad tym, co bude " po tom"... A wzdy ma chyti depka...lebo ked si predstawim, ze nebude nic proste absolutne NIC, tak...newiem... je mi smutno... ... ale werim, ze smrtou sa wsetko neskonci... wsetko urcite nie...pekny clanok
 fotka
piccolo  26. 7. 2008 13:56
Urcite smrt nie je koniec niecoho, lebo ked sa nad tym zamyslime. Ma nieco koniec?
 fotka
beatrice  26. 7. 2008 14:09
Som presvedčená, že niečo potom je. Ale tí čo to vedia nám to už nepovedia

A smutné je, že jedinou istotou na svete,ktorú máš je SMRŤ!

lebo ešte nikomu sa ju nepodarilo poraziť aj ked mnohí s nou bojujú D
 fotka
pawlo  26. 7. 2008 16:39
Ani sa nad tým nebudem zamýšľať pretože život mám ešte pred sebou a nemám dôvod myslieť na smrť.
 fotka
kuto  9. 8. 2008 00:07
je pravda ze o tejto teme je co pisat, ale tiez si myslim ze treba zit dalej...
 fotka
smajlicek12  8. 1. 2010 21:17
hm tak ja verím v to nebo a peklo ... ale čo je pravda sa dozvieme naozaj až po smrti ...

inak, blog sa páčil
Napíš svoj komentár