Seriál Lost sa považuje za jeden z najlepších seriálov na svete. JA osobne som ho pravidelne pozerával. Zachytáva osudy stroskotancov letu 815 na záhadnom ostrove.

V seriáli nie je už od prvých častí o nevysvetliteľné javy núdza. Niektoré nie suú objasnené doteraz, objasní ich najskôr až ďalšia séria.
Predovšetkým je to pôsobenie "monštra" , ktoré zovňajškom pripomína plyn, ale určitenie je nehmotné.

S ním sa stretávajú hlavní hrdinovia čoraz častejšie. Lekár Jack, podvodnik Sawyer (James Ford), John Locke, Kate, Hurley a mnoho ďalších. Na ostrove zaskočí aj prítomnmosť iných ľudí okrem nich - tzv. Druhých. Tí pracujú v špeciálnych staniciach, ktoré su určené na skúmanie fenoménov na ostrove.

Stanice sa zaoberajú rôznymi vecami: stanica Arrow je určená na zásobovanie, v Staff-e sídlia lekári, Hydra je zoologická stanica, Swan sa zaoberá elektromagnetickými javmi, Flame a Looking glass sú určené na komunikáciu, Pearl má na starosti psychológiu, Tempest je obrovská elektráreň a Orchid sa zaoberá botanikou a časopriestorom.

Ďalšou záhadou sú čísla 4, 8, 15, 16, 23, 42. Skalní fanúšikovia už vedia, že tieto čísla sú súčasťou Valenzettiho rovnice. Tá predpovedá, že čím častejšie sa tie čísla budú objavovať, tým bližšie je ľudstvo k zničeniu.

Ďalej je tu osoba v opustenej chatrči - Jacob. O tom sa zatiaľ veľa nevie. nachádza sa tak trochu medzi životom a smrťou. Rozhodne existuje, hoci sa to spočiatku považovalo za výmysel.
Nikto nevie, akú úlohu zohráva na ostrove a kto vie, nech napíše
A v jednej s posledných doteraz prístupných častí sa dozvieme, že na ostrove je mechanizmus určený na teleportáciu ostrova, čo mi príde ako dosť sci-fi

Skrátka Lost je plný záhad už od prvého okamihu a tí trpezlivejší fanúšikovia, ktorých ešte neunavili stále sa vynárajúce záhady (patrím medzi nich aj ja) už netrpezlivo čakajú na rozuzlenie ktoré príde už čoskoro.

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  1. 8. 2008 11:39
Poznam a milujem LOST Je to moj najnajoblubenejsi serial vsetkych cias
 fotka
nightsoul  1. 8. 2008 12:46
aj ja to kukám ja besná sťahujem z netu nové časti hneď jak vyjdu, no proste posadnutosť
Napíš svoj komentár