Diskusia, ktorú do rubriky Život pridal používateľ dany39, 3. júna 2012 12:55
Z brata sa stal závislák.
1Zareaguj!rheia TS17 ročné dievča, Photoland, 3. júna 2012 13:00
Kolko rokov má brat? Pokial 13 a menej tak ho nechaj..
4Zareaguj!lenkaska1 TS17 ročné dievča, Bratislava, 3. júna 2012 13:03
podľa mňa ho to časom prejde... ja som tiež hrávala veľa hier ale trochu ineho typu ako napriklad farmville a tiez ma to prešlo po čase 

5Zareaguj!smajdalf TS12 ročný chlapec, The Chosen One, 3. júna 2012 13:03
@3 alebo ho to chytí úplne
Buď alebo.
6Zareaguj!hawaitypek TS22 ročný mladý muž, Pistáčió, 3. júna 2012 13:04
to je v pohode keď má 12.......ja som "prezávislačil" tiež pár rokov a teraz abtinujem už druhý rok...
V Minecraft (aj keď som to nikdy nehral) aspoň niečo tvorí......ale (teraz to príde) napríklad také WoW......to je blbosť "na entú" - tam len beháš ako šašo celé dni až dokeiaľ nie si Paladin a stále panic 
nezabíjajte ma
7Zareaguj!stahli TS43 ročný fake ujo, ..., 3. júna 2012 13:05
sracku ako minecraft urcite nebude hrat dlho
8Zareaguj!magick55 TS20 ročný chalan, východ severo-južného západu, 3. júna 2012 13:07
@hawaitypek neznasal som paladinov skoro rovnako ako druidov 

9Zareaguj!godeye TS20 ročné dievča, moja izba ;-) , 3. júna 2012 13:08
môj brat začal v deviatke na základnej....WoWko....je druhýkrát prvák na výške a stále celé dni sedí len za tým, nechodí ani do školy......čo s tým? no, už asi nič...
nikdy sa s tým nič nedalo robiť.....
tak len čakaj či ho to neprejde náhodou 
10Zareaguj!magick55 TS20 ročný chalan, východ severo-južného západu, 3. júna 2012 13:08
@6 teda kedo hral 
11Zareaguj!crashhp TS23 ročný mladý muž, na Gemeri, 3. júna 2012 13:10
to si mal vidieť mňa, keď som ako 10ročný dostal na narodeniny Play Station a fičali hry ako Crash, Spyro 
12Zareaguj!ladyfox TS21 ročné dievča, 3. júna 2012 13:11
Môj brat to isté, keď nie CS, tak minecraft, keď nie minecraft tak wowko, alebo might and magic.. bude mať 18
13Zareaguj!jackall TS17 ročný chalan, Žilina, 3. júna 2012 13:12
minecraft ho prejde za tyyzden- dva IMO aspon mna tak nejak presiel
14Zareaguj!stenatko TS43 ročná fake teta, V Popolinom poprsí, 3. júna 2012 13:21
Ja som bola kedysi závislá na RPG (role play game), ale po čase (cca polroka) ma to prestalo baviť, ale občas si to zahrám doteraz. Možno sa len nudí a hľadá spôsob, ako nudu zabiť.
Neviem no, na priateľku je moc mladý 
15Zareaguj!sten32 TS16 ročný chalan, Košice, 3. júna 2012 13:22
Pri Minecrafte dlho nevydrží, dávam maximálne mesiac aj to s prestávkami...
16Zareaguj!night TS21 ročný chalan, Assassin Headquarters, 3. júna 2012 13:25
@hawaitypek @6
ale pravda. 
Ja som inak "závisláčil" (nie doslova, len tak entuziasticky) v drvivej väčšine na hrách, ktoré mali koniec a dvakrát sa mi ich hrať nechcelo (RPG), alebo som s tými ostatnými (stratégie, tycoony) sám prestal po pár mesiacoch a už ich vyťahujem len sporadicky (multiplayer LAN, nostalgia).
@dany39 však on raz príde na to, že mu akosi uteká reálny život, do ktorého si nič z Minecraftu zobrať nemôže a že u ľudí okolo neho (hlavne dievčat) si tým chvastaním sa, čo všetko si (ešte navyše virtuálne) postavil, teda nešplhne.
17Zareaguj!padres TS18 ročný chalan, posilňoval, 3. júna 2012 13:26
mam bratranca ktorý bude mať zachvíľku 17 a ten prepadol závislosti asi v 13 stále niečo hrá nechodí von proste hrozné 
18Zareaguj!hawaitypek TS22 ročný mladý muž, Pistáčió, 3. júna 2012 13:33
@magick55 ja som ani WoW nehrával......ale videl som lebo brat to hrával (našťastie hráva-L).. 
19Zareaguj!poke TS15 ročný chalan, Alexander Supertramp, 3. júna 2012 13:39
mám takých spolužiakov čo na tom fičia a keby si ich videl tak by si im ten počitač zhabal, a to oni ešte v pohode bo sa o tom nerozprávaju ale taky spolužiak jeden to je pripad, normalne keby ho dakto videl ´, tak povie že je autista! Vytvoril si svoj svet a celý den rozpráva o hre, skáče a ked na telesnej po nom hodia loptu začne utekat "hodili grenejd" prosto on je až tak zavistlý že nikdy nebol von a nikde nepojde. Jednoznačne s tým niečom rob, lebo ked sa to prehána tak je to v riti.
20Zareaguj!hoperpohroma TS17 ročné dievča, tard, the nyan grumpy cat, 3. júna 2012 13:55

ja bez cheatov ani minecraft hrat neviem, nudi ma 
21Zareaguj!hoperwale TS9 ročný chlapec, 3. júna 2012 14:14
tiež som pri tom dokázal stráviť niekoľko hodín denne a po pár mesiacoch ma to prešlo 
@hoperpohroma teraz je tam normálne creative mod kde máš nekonečno tých kocečiek/vecí, takže si ich tam nemusíš dávať cez ten blbý program 
22Zareaguj!lucina223 TS19 ročné dievča, čo sa stratilo medzi slovami , 3. júna 2012 14:55
aby nedopadol takto
24Zareaguj!chingula TS43 ročná fake teta, fuck this shit, 3. júna 2012 14:59
@22 okolo 1:12 - on si pchal to dialkové do riti? o__O 
25Zareaguj!turgon TS10 ročný chlapec, 3. júna 2012 15:03
@lucina223 dík za to video
, som to zabudol čeknúť na nete 
26Zareaguj!piter09 TS22 ročný mladý muž, hakuna matata, 3. júna 2012 15:13
ved ono ho to raz prejde, pokial kvoli tomu nema zle znamky v skole, alebo nema nejaku psychicku poruchu, tak je to vpohode 
27Zareaguj!riki137 TS16 ročný chalan, Internety, 3. júna 2012 16:09
Ja som na tomto bol tiež dlho závislý, ale to prejde 
Ale tak ja som hral mulťák 
28Zareaguj!dragonfly1 TS9 ročné dievčatko, čo si nepamätám to sa nestalo, 3. júna 2012 16:18
@godeye presne ! ale úplne presne je na tom môj brat . celý deň hrá wow-ko a už bol aj 2. krát prvák na výške lenže znovu ho vyhodili .
29Zareaguj!godeye TS20 ročné dievča, moja izba ;-) , 3. júna 2012 17:02
@dragonfly1 určite vieš čo sa dá s ním robiť
jedna vec je, že mám od neho aspoň pokoj, ale druhá je to, že to proste neni zdravé.....
30Zareaguj!dragonfly1 TS9 ročné dievčatko, čo si nepamätám to sa nestalo, 3. júna 2012 19:03
@godeye asi tak aspoň nezavadzia
....aj tvoj kričí stále do mikrofonu po anglicky ?
31Zareaguj!godeye TS20 ročné dievča, moja izba ;-) , 3. júna 2012 20:15
@dragonfly1 to nerobí
raz sa mi stalo že sme boli len sami dvaja doma a on dačo začal hovoriť, nie mne....tak som zostala šoknutá, ale inak ee....
32Zareaguj!finrod TS18 ročný chalan, Košice, 3. júna 2012 22:36
tak mna minecraft chyti cca kazde 2 az 3 mesiace a som pri tom tak mesiac az dva...ale hrame to na Multaku traja cize...
33Zareaguj!mimique TS10 ročný chlapec, 4. júna 2012 8:52
Reálny život sa preceňuje. Čo je to ten "reálny" život? Reálne 90% ľudí prespí tretinu života a v práci strávi ďaľšiu a považuje sa to za normálne. Kým kvôli tomu nezanedbáva školu, je úplne jedno čo robí, ak je pri tom šťastný. Mohol by chodiť večer na pivo a stať sa závislým na alkohole a cigaretách.. alebo obháňať ženské a viesť nemravný život 
Ak človek nerobí to čo väčšina, je považovaný za divného a jeho závislosť za tú nesprávnu, pritom všetci do jedného sme na niečom závislí. Vzduch, voda, jedlo, vzťahy, láska, uznanie...
Akonáhle začne prepadávať v škole, zhabať počítač.
34Zareaguj!bilancia TS22 ročné dievča, Bratislava, 4. júna 2012 16:10
Pekne od teba ze sa o nho tak zaujimas
, myslim si ze zasahovat do toho nema zmysel, ako si vravel , iba by sa nahneval a hra by bola nainstalovana naspat. Po case ho to prestane bavit.
35Zareaguj!mirkot TS16 ročný chalan, Liptovský Mikuláš, 17. júna 2012 18:17
Príd sa pozriet na moj minecraft server 
Tiež Život
- 1 Eskalátor vs. schody
- 2 Láska na prvý pohľad
- 3 Toto ste si už čítali ?
- 4 Dobročinná organizácia
- 5 Ušlo mi niečo alebo sa na Birdzi hľadá nejaký talent?
Banská Bystrica, Bratislava, Humenné, Košice, Michalovce, Nitra, Poprad, Prešov, Prievidza, Trenčín, Trnava, Zvolen, Žilina »
Zahraničie: Brno, Ostrava, Praha, Srbsko, USA
Pravda.sk • BIRDZ.SK • Avízo.sk • Varecha.sk • Pivnička.sk
© 2000-2011 PEREX, a.s. a autori obsahu. Všetky práva sú vyhradené. BIRDZ® je ochranná známka.
Založil a vytvoril Tomáš Abaffy v roku 2000. Od roku 2008 člen skupiny PEREX, a.s.
2
3
23
Zareaguj!dany39 TS15 ročný chalan, 3. júna 2012 12:55
Začalo sa to tým, že spolužiak mi ukázal uňho doma hru minecraft.
Ja som si ju stiahol, že keď bude vonku pršať tak aby som sa nenudil.
Na ďalší deň som našiel brata za PC. Našiel tú hru a ešte v ten deň jej úplne prepadol. Denne strávi za tou bedňou veľa času. O vtedy má zasnený pohľad a keď o dačom hovorí tak o tom minecrafte.
S tej hry je šťastný a stále mi chce ukazovať, čo všetko tam dokázal.
Vymazať, neviem či má význam. Zlostil by sa že všetka jeho práca vyšla na zmar a za chvíľu by bola zase stiahnutá.
Viem, že je to jeho čas a môže s ním naložiť ako chce ale ja sa o neho bojím.
Čo navrhujete?