Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať na názor, ktorá z týchto fakúlt je lepšia z hľadiska štúdia, možností a budúcnosti: národohospodárska fakulta (odbor Financie, bankovníctvo, investície) alebo fakulta medzinárodných vzťahov??
Národohospodásrka na EUBA síce patrí k najlepším ekonomický zameraným fakultám na SR, ale medzinárodne vzťahy ak máš dobrú znalosť jazykov a si ambiciózna, bude lepšia voľba ...
@mircatko12 : Ak máš pozitívny vzťah k jazykom a vieš ich na slušnej úrovni, zvoľ radšej Fakultu medzinárodných vzťahov. Ak máš sklon k financiám, tak zvoľ odbor financie, investície.
Osobne by som radšej volila medzinárodné vzťahy, pretože v tom vidím vyššiu mieru uplatnenia ako nejaké bankovníctvo, kde budeš špecializovaná iba na bankový sektor a iné finančné inštitúcie. A z vlastnej skúsenosti viem, že v banke a v niektorých ďalších finančných inštitúciách sa dokážeš zamestnať aj bez výšky, s ukončeným stredoškolským vzdelaním s maturitou a s aktívnou angličtinou.
Predostrela som ti to iba z hľadiska uplatnenia, z hľadiska samotného štúdia ti žiaľ neviem poradiť, ktorý odbor je prijateľnejší.
@mircatko12 podla mna FMV. je to momentalne tusim 3. najzdiadanejsia fakulta na celom SR. a FBI mne pride uz take tuctove, strasne vela ludi z neho podla mna vychadza, je aj na UMB aj na TUKE, na kazdej ekonomickej fakulte... ja by volila to FMV
medzinárodné vzťahy sú náročné, ale odpoúčam ti ísť tam, tiež som tam chcela isť ale nie som až taká dobrá z jazyka, neprijali ma tam takže sm na OF...... jazyky hýbu svetom, profák čo ma učíl angličtinu 1. semester si robí doktorát akurát a pracuje hlavne s jazykom, jazyky sú dôležité a ak ťa zaujímajú (aspon tak ako mňa ) tak určite by som si vybrala FMV
stale mi nedošiel lisť z euby. do termínu zapisu 27.6 má dojsť všetkym? lebo tam mám postupil do dalšieho kola (Ais). či to niečo znamená. dakujem za normálne odpovede. Niekomu aj natom zaleží. pekný den
@jamko niekde som čítala, že postup do ďalšieho kola znamená, že si prijatý...ale pre istotu by som na tvojom mieste ešte zavolala na študijné oddelenie a spýtala sa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a šup na medzinarodne vztahy,ani nevahaj
Osobne by som radšej volila medzinárodné vzťahy, pretože v tom vidím vyššiu mieru uplatnenia ako nejaké bankovníctvo, kde budeš špecializovaná iba na bankový sektor a iné finančné inštitúcie. A z vlastnej skúsenosti viem, že v banke a v niektorých ďalších finančných inštitúciách sa dokážeš zamestnať aj bez výšky, s ukončeným stredoškolským vzdelaním s maturitou a s aktívnou angličtinou.
Predostrela som ti to iba z hľadiska uplatnenia, z hľadiska samotného štúdia ti žiaľ neviem poradiť, ktorý odbor je prijateľnejší.