Zdravím, chcela by som radu od budúcich právnikov, z čoho sa učili na prímačky (BB, TT, BA)? Dajte nejaké typy, rady, z akých materiálov ste sa učili...potrebujem t ...
Ja som mal takú "útlu knižočku" netradične zvanú "Lexikón k prijímacím skúškam na právnické fakulty v Slovenskej republike", vydané Slovenským inštitútom vzdelávania, autor: prof. JUDr. Jaroslav Chovanec, CSc. a kolektív. Ale je to už pár rokov dozadu, takže neviem, či to ešte vydávajú. Snáď hej...
Inak stačia bežné veci z dejepisu a NOS-ky, hoci sem-tam tam bývajú aj nejaké chytáky.
V maturitnom ročníku som chodil aj na prípravu, boli tam hlavne všeobecné dejiny, slovenské dejiny, základy filozofie, politológie, ekonómie a medzinárodných vzťahov. Na väčšine fakúlt by tie prijímačky mali fungovať formou testov, kde môže byť ktorákoľvek možnosť správna alebo nesprávna.
Ja som nakoniec našťastie vymákol rok, kedy právnická prijímala bez prijímačiek, len podľa výsledkov zo strednej, takže som to mal v suchu... Niekomu ale možno viac vyhovujú prijímačky. Takže veľa šťastia, snáď ti to vyjde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Inak stačia bežné veci z dejepisu a NOS-ky, hoci sem-tam tam bývajú aj nejaké chytáky.
V maturitnom ročníku som chodil aj na prípravu, boli tam hlavne všeobecné dejiny, slovenské dejiny, základy filozofie, politológie, ekonómie a medzinárodných vzťahov. Na väčšine fakúlt by tie prijímačky mali fungovať formou testov, kde môže byť ktorákoľvek možnosť správna alebo nesprávna.
Ja som nakoniec našťastie vymákol rok, kedy právnická prijímala bez prijímačiek, len podľa výsledkov zo strednej, takže som to mal v suchu... Niekomu ale možno viac vyhovujú prijímačky. Takže veľa šťastia, snáď ti to vyjde.