Bol by tu , dá sa povedať , velikánsky záujem z mojej strany o fif UK ....presnejsie tlmocnictvo preklad...na ich stranke je zverejnene že ak chce uchádzač študovat dva jazyky v kombinacii , musi ich oba ovladať..takže moja prva otazka je , či aj ten dr
no tuším druhý nie, jeden musíš ale druhý nem, lebo ten druhý sa v podstate ako nový učíš..
a k tým všeobecným - nie je potrebné učiť sa pretože sa za a) nemáš ani z čoho na to učiť a za b) sú tam také voloviny že to si v živote o tom nepočula ..
ja práveže som do Bratislavy nechcela ísť, neviem, nejak ma to tam neláka... potom už asi len Brno alebo tak, neviem niekde do zahraničia asi len a aký chceš druhý jazyk?
No ja už teraz neviem...chcela som ist do BA..a rozmýšľala som že nejako dokopem angličtinu s prvym jazykom nemčinou...potom mi napadlo.že si dam nemčinu so slovinou...ak je to vobec možne a efektivne a teraz rozmýšľam nad nejakým uplne inym ,ktorý by som aspon nejako namakala..do toho juna..spanielcinu alebo taliancinu..co je minimalne realne...ja už fakt neviem...ale nikoll92 to s fínštinou je veľmi dobrý nápad...
@sssmolinka15494 ja viem, hlásila som sa na fínsky jazyk - slovenský jazyk (keďže sa mi to nechcelo kombinovať s angličtinou ktorú viem ale nebaví ma v škole) ale brali iba 5 ľudí takže mi to nevyšlo a dostala som sa inde a práve teraz, ako si napísala že je to dobrý nápad, som nadobudla taký pocit že by som naozaj oveľa radšej bola na tej fínčine tipujem že polovica z tých ľudí čo tam je, nemá k tomu jazyku ani žiaden vzťah a to ma sere ešte viac
nemčinu so slovinou som videla asi len ako učiteľstv ja som napríklad tiež rozmýšľala nad nejakým odveci jazykom typu fínčina, švédština, estónčina alebo také, ale tie dva roky španielčiny mi je ľúto zahodiť ale zas si nie som istá, či mi to bude na tú výšku stačiť čiže stále váham
aj keď najradšej by som bola, keby sa aj na ne robili príjmačky, aspoň by sa tam dostali iba takí ľudia, ktorí už aj niečo vedia a nedávajú si to len tak z haluze (nevravím o tebe teraz)
ee, sú hoci aké kombinácie, napíš na ..študijné oddelenie, kontakt nájdeš na webe FIF UK, oni ti poradia, zodpovedajú všetky otázky v podstate stačí aj e-mail, odpisujú
Ja vam nechapem odkial tu mate taketo informacie Pokial viem tak skuska sa robi z oboch jazykov, vynimkov su tie netradicne (ano fincina, arabcina) ale ak by ste chceli napr s nemcinou,rustinou, hold smola
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a k tým všeobecným - nie je potrebné učiť sa pretože sa za a) nemáš ani z čoho na to učiť a za b) sú tam také voloviny že to si v živote o tom nepočula ..
pozri toto, ja som sa minule niečo podobné pýtala
» www.birdz.sk/forum/fifuk-pre...
tu som o tom zakladala forum ze co sa otvara tento rok atd