@interrupcio ... konkretne som myslela , ze ake to ma uplatnenie ... citala som o tom nieco na internete , ale radsej by som chcela vediet o tom od niekoho , kto o tom nieco vie no ...
@avieabbey no tak ehm, ja som si myslela, ze je to uz jasne z nazvu odboru. nie je to management ani nic podobne, chod na to, ak na to mas a chces to. to nie je o plate, skor o tom chceni.
@avieabbey No, mohla by si ucit hudobnu teoriu na hudobnej skole za 480€/mes v hrubom co je cca 395€ v čistom ... na druhej strane, ak máš hudobné nadanie a skladateľský talent, tento odbor by ti veľmi pomohol pri kompozícii... a tu tiež platí, že nie každý dobrý hudobník sa uplatní, pretože moderná doba nie je zameraná na kvalitu, ale zisk...
@avieabbey skor teoreticky uplatnit. ak si to mozes dovolit, tak ja by som do toho sla ale, ak nemas mecenasa, tak zvaz. ja nvm, uplatnenie... nepytaj sa.
ja netusiiiim nikdy som sa o to nezaujimala, ale existuje slovenska filharmonia, ucitelstvo asi tiez, sukromne istitucie, a stale je tu ulica pre umelecov
neviem ti poradit. skus ist na DOD, kde sa mozes popytat na co chces priamo zdroja- nejakeho pedagoga
@borovy tiež som sa to išla opýtať
..chcela som si dať ten odbor, ako zálohu, ale nakoniec som si nedala, lebo na DOD-čku vravel jeden, čo tam študuje, že sa tam prakticky učia veľmi málo a ja som chcela skôr niečo také, kde je viac tej umeleckej zložky, viac sa tam hrá na nástroj a pod.
a keď už som našla toto fórum som sa chcela uistiť, že som spravila dobre, keď som si tam nepodala prihlášku
@simka1311 no ja som zas počula, že je to dosť ťažké. ja si o tom myslím, že je to skôr teoretický odbor a ked hra na nástroj, šla by som priamo nahru na nástroj na HTF.
@borovy to by ma nebavilo skôr potrebujem študovať niečo, kde je toho viac, kde sa striedajú činnosti.. nerada robím/alebo sa učím stále to isté ..ale brala som to tak, že keby ma neprijímu na 1. školu, tak budem mať aspoň niečo s umením.. ale ten odbor je asi hovadina a má to úplne minimum s hudbou
ako prvú školu mám hudobno- dramatické umenie a dúfam, že ma tam prijímu, lebo nič iné by ma nebavilo.. a chcem to študovať už dobrých 6 rokov
@simka1311 ja som chcela ísť na muzikologiu, ale nevedela som sa rozhodnuť....teraz už je to jedno, ale s hudbou to má dosť, len učí sa tam dosť filozofických a psychologických a všelijakých semiotických vecí a to je dosť ťažké. praktické , to čo si si vybrala, to je lepšie.
@borovy a nakoniec co studujes?
Urcite hej..ved ja som uz od zaciatku chcela ist dramatickym smerom, lebo skor ma bavi viac herectvo a taketo
a oni tam kazdy den tancuju, spievaju, robievaju predstavenia, dramaticke cvicenia, takze to bude fajn
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ja netusiiiim nikdy som sa o to nezaujimala, ale existuje slovenska filharmonia, ucitelstvo asi tiez, sukromne istitucie, a stale je tu ulica pre umelecov
neviem ti poradit. skus ist na DOD, kde sa mozes popytat na co chces priamo zdroja- nejakeho pedagoga
..chcela som si dať ten odbor, ako zálohu, ale nakoniec som si nedala, lebo na DOD-čku vravel jeden, čo tam študuje, že sa tam prakticky učia veľmi málo a ja som chcela skôr niečo také, kde je viac tej umeleckej zložky, viac sa tam hrá na nástroj a pod.
a keď už som našla toto fórum som sa chcela uistiť, že som spravila dobre, keď som si tam nepodala prihlášku
ako prvú školu mám hudobno- dramatické umenie a dúfam, že ma tam prijímu, lebo nič iné by ma nebavilo.. a chcem to študovať už dobrých 6 rokov
ty si chcela ísť na tú muzikológiu?
Urcite hej..ved ja som uz od zaciatku chcela ist dramatickym smerom, lebo skor ma bavi viac herectvo a taketo
a oni tam kazdy den tancuju, spievaju, robievaju predstavenia, dramaticke cvicenia, takze to bude fajn