Totiž, viem že my docela sereme na to že sa nemá do večera jesť, ja s otcom si dávame aj na obed jedlo, máme piči A viem že si dávame polievku a inú máme večer. A jedna je hrachová a jedna kapustnica. A nemáme kapra, ale vyprážané filé s majonézovým šalátom.
Vianočná večera by práveže mala byť tradičná... teda, kapra by som na tom stole rada nemala, ale keď im to tak chutí... Ja sa nezapájam, kapor mi príde nestráviteľný a vždy mi je ich ľúto, keď im dám mená a potom počúvam zvuky vraždenia... Mala by som morálny problém jesť ich. A tak či tak sú zlé, no. Ale zemiakový šalát na dva spôsoby , kapustnica a oplátky - to proste musí byť!
U nás sa všetko varí tak "dvojmo" Ja s mamou nemusíme kapustnicu, takže si ju spraví iba otec a my máme hríbovú polievku. Kapra u nás jedávam iba ja, ostatní majú rybie filé. A tiež ja moc nemusím klasický majonézový šalát, tak si robím taký vlastný, jablkový
šošovicovú polievku, kurča so zemiakmi a ryžou a oblohou a bilión koláčov , ktoré nakoniec vyhadzujeme, pretože všetko nikdy nezjeme vlasnte nemáme skoro nič tradičné ak sa tomuto čo je v prvom komentári hovorí tradičnosť
Nie, a nikomu by som v živote neodpustila, ak by mi odoprel na Vianoce kapustnicu!! Mávame ju totiž len na vianočné sviatky + na Silvestra, čiže si ju kvalitne vychutnávam. A vlastne majonézový šalát máme tiež len na sviatky, takže ani to by mi nikto nemohol odoprieť.
tak my mavame oplatky s medom a cesnakom (tata len med , lebo ho trasie pri pohlade na strucik cesnaku , dvojaka kapustnica (klasicka s domacou cestovinou, oco si za mladosti zvykol na smotanovu kapustnicu, obe su dobre) , potom sa z kapustnice vytiahne masko a klobasky (davaju tam toho hojne) na kostovku , potom bobalky (opekance) s makom a na koniec nas uzasny zemiakovy salat a ryba (vacsinou kapor, ale aj losos apod) a ocooo zas vymysla kvoli kostiam , tak ma rezne a samozrejme kolace , kava a pre dospelych aj pohar vina DD a podho na darcekyyy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
najlepsia vec na svete
posl. roky mavame zvacsa kapra a som tomu rad
a pred večerou oblátku s cesnakom a medom a predtým jablko....
biely kolac s cesnakom, kysla hubova polievka, hubova omacka, bobalky, pirohy, rybie file so salatom
vychodniarske vianoce ktore nadovsetko milujem
Čo jete vy?
Totiž, viem že my docela sereme na to že sa nemá do večera jesť, ja s otcom si dávame aj na obed jedlo, máme piči A viem že si dávame polievku a inú máme večer. A jedna je hrachová a jedna kapustnica. A nemáme kapra, ale vyprážané filé s majonézovým šalátom.
pred 2 rokmi sme skúšali lososa ale nechutil nám
halaszle
a lososa mavame kazdy rok
radsej by som ale tento rok nieco vitarianske