Objavila som rozne internaty, kde dievcata alebo chlapci hladaju nahradu za seba na internat alebo dokonca predavaju svoje miesto na internate. Tak ma zaujima, ci je to legalne, teda napr.ak by som isla napr. na internat UK za nejake dievca a nie som ani
Hľadanie náhrady nastáva zvyčajne ku koncu letného semestra, keď už v poradovníku (aspoň u nás) typicky nikto nie je, dotyčný chce odísť a podľa zmluvy musí platiť až do konca, aj keď nebýva, tak preto hľadá niekoho, kto to miesto aj platenie prevezme. Zvyčajne ale bez veľkej šance, lebo to už býva v období, keď nikto miesto na intráku nezháňa (máj-jún) a ľudia sami po skúškach odchádzajú domov, takže miesta sú. Neviem, ako inde, ale my to myslím legálne máme (keď intrák nemá ďalších "svojich" čakateľov, neblokuješ im už miesto a je to jedno).
Predávanie miesta je priamym porušením zmluvy - ak nejdeš ty, mala by si ho odmietnuť a dostal by ho ďalší človek v poradovníku podľa bodov. Ale jasné, robí sa to, výsledkovo slabí a finančne zabezpečení na dne poradovníkov si miesta kupujú. My to máme tak, že ak ti na to prídu (že oficiálne ubytovala si sa ty, ale býva namiesto teba iná osoba), je definitívne zrušené ubytovanie a akékoľvek budúce žiadosti bez výnimky obom.
@zeriavka to znamena ze ked sa mi nebude pacit intrak a tie podmienky a najdem za seba nahradu ..napriklad niekto komu nepridelili intrak ale chcel by tak ma akoze vyhodia zo skoly hej?
@bilberryday keď sa ti nebude páčiť intrák jednoducho odídeš nemusíš za seba hľadať náhradu ani nič, oni potom nájdu náhradu za teba alebo sa niekto príde spýtať či sú voľné miesta..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Predávanie miesta je priamym porušením zmluvy - ak nejdeš ty, mala by si ho odmietnuť a dostal by ho ďalší človek v poradovníku podľa bodov. Ale jasné, robí sa to, výsledkovo slabí a finančne zabezpečení na dne poradovníkov si miesta kupujú. My to máme tak, že ak ti na to prídu (že oficiálne ubytovala si sa ty, ale býva namiesto teba iná osoba), je definitívne zrušené ubytovanie a akékoľvek budúce žiadosti bez výnimky obom.
"Disciplinárny priestupok:
i) prenehcanie ubytovanie v študentskom domove za úplatok inému."
"1. Za disciplinárny priestupok možno uložiť študentovi niektoré z týchto disciplinárnych opatrení:
a) pokarhani
b) podmienečné vylúčenie zo štúdia
c) vylúčenie zo štúdia"