prosím Vás, viete niekto ako funguje prijímacie konanie na Farmaceutickú fakultu UK BA ? na ich stránke som čítala, že pokiaľ som mala priemer za 4 roky 1,10, pričom z BIO a CHE som mala počas 4 rokov 1-tky som tam...naozaj je to tak? vopred ďakujem
7. Na magisterský študijný program farmácia uskutočňovaný v slovenskom jazyku bude prijatých 200 uchádzačov a to podľa nasledovných pravidiel:
a) každý uchádzač, ktorý získal celkový priemerný prospech v posledných štyroch rokoch štúdia na strednej škole všeobecného, alebo farmaceutického zamerania do 1,100 vrátane, pričom z biológie a chémie bol v prípade štúdia na strednej škole všeobecného zamerania počas všetkých absolvovaných rokov hodnotený najlepším možným hodnotením (výborný);
b) každý uchádzač, ktorý sa umiestnil na 1. mieste v celoštátnom kole olympiády pre žiakov stredných škôl v predmete biológia alebo chémia;
c) pokiaľ uchádzač nebol prijatý podľa podmienky a) alebo b) je na štúdium prijatý ak sa umiestnil podľa poradia úspešnosti v Národnej porovnávacej skúške (ďalej len „NPS“) s najlepším výsledkom.
tak neviem,asi to uz zmenili,ja ked som sa pred tromi rokmi hlasil,robili sme vsetci poctivo prijimacky....aj to mal jedna cela...
minuly rok sa robili zase prijimacky nieco ako SCIO, A TIEZ ich robili všetci. si to menia ako sa mi zachce
no tk teraz sa tam dostane každý debil, ale mne to vyhovuje @10 akože imho to už veľmi meniť nemôžu, lebo šak scio sa robí od novembra/decembra, a keď ich teda nemusím robiť, a potom po termíne ich konania vyhlásia, že musím, tak sa z toho poskladám alebočo?
@eutanazia ja som už proste zvyknutá že si menia čo chcú a kedy chcú
poskladať sa z toho nemusíš stačí sa informovať na študijnom čo za novinky zaviedli od tohto roku a je to
Aspon vidno ako upada ta uroven skôl Poznam kopu ludi co malo same jednotky a cez taketo nieco ako prijimacky by nepresli Esteze ta medina sa neda cez znamky odrbat az s vynimkou Ostravy. Lebo dievcence natisnu do hlavy vsetko a nicomu nerozumeju a strasne chcu byt doktorky a neviem co ine. Tie prijimacky to aspon eliminovali niekedy. Takto tam bifle bez logiky zaberaju miesto a o to menej sikovnych ludi.
@daniella1997 Tí ľudia sú v Británii na školách, ktoré sú v prvej 50 na svete a podobne a u nás neprešli cez pohovory. A primitívni asi nebudú keďže študovali na 1-2 najlepšom gymnaziu na Slovensku. Samé jednotky majú bifle čo to natisnúť do hlavy a vedia dobre napísať testy, ale v žiadnom predmete okrem kde treba uvažovať logicky neexcelujú. Proste čo nenabijú do hlavy, to tam nemajú. A asi ani na LF ma teraz takí ľudia neobklopujú. Presne farmácia potrebuje ľudí, ako som vyššie napísal keďže potrebujú napratať kopu faktov do hlavy. Ale nič v zlom, ja len vravím, že mať samé jednotky je najmenej podľa mňa. Ani tých 3000 otázok sa nenaučíš pretože kopa veci je tam na logiku a pochybujem, že si 300-400 výsledkov zapamätá človek. Každopádne ľudia okolo mňa neboli primitívni. Ak chceš mať samé jednotky musia ťa mať radi učitelia a to je všetko... Ale každopádne tých 3000 otázok dá roboty a to viem o čom to je keďže som robil prijímačky na LF UK a ak mi neveriš tak chyť tie podklady do ruky a uvidíš, že to tvoje biflenie bolo podstatne jednoduchšie
moje biflenie? myslím si, že matematika, fyzika, chemia sa nabifliť proste nedá.. niečo áno ale na priklady treba mať trochu logického myslenia ... podklady v rukách mám..myslím, že biologia je ľahká, chemia je o čosi náročnejšia .. všetko je to vec názoru a pohľadu na vec každý má iný spôsob učenia a inak mu to myslí .. ja mám jednotky a nesedím nonstop nad knihami, stačí počúvať na hodinách...
@daniella1997 Áno súhlasím s tebou, že Matematika a Fyzika sa nabiflovať nedá.
Ale napr. taká Biológia je dosť memorovací predmet a Chémia sčasti tiež.
Ja osobne by som šiel napr. na Biochémiu, ale aj farmácia je v poho. Len po minulé roky...mal som kamoša, ktorého nezobrali na farmáciu, rok zostal doma a učil sa z vysokoškolských učebníc od iného kamoša, ktorý tam už študoval, potom už spravil príjimačky a už teraz pracuje, lebo úspešne aj skončil. Držím palce a nedaj sa odradiť, ak to chceš, choď si za svojim.
Biochemia je zaujimava ...páči sa mi aj medicínska chémia alebo chemické inžinierstvo ..no na prvom mieste je u mna medicína, bohužiaľ sa tam niekedy dostanu ľudia, ktorí nemajú záujem pomáhať ľuďom ale zarábať veľké peniaze veľa je o šťastí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a) každý uchádzač, ktorý získal celkový priemerný prospech v posledných štyroch rokoch štúdia na strednej škole všeobecného, alebo farmaceutického zamerania do 1,100 vrátane, pričom z biológie a chémie bol v prípade štúdia na strednej škole všeobecného zamerania počas všetkých absolvovaných rokov hodnotený najlepším možným hodnotením (výborný);
b) každý uchádzač, ktorý sa umiestnil na 1. mieste v celoštátnom kole olympiády pre žiakov stredných škôl v predmete biológia alebo chémia;
c) pokiaľ uchádzač nebol prijatý podľa podmienky a) alebo b) je na štúdium prijatý ak sa umiestnil podľa poradia úspešnosti v Národnej porovnávacej skúške (ďalej len „NPS“) s najlepším výsledkom.
Žeby pridávali nepravdivé informácie ?
minuly rok sa robili zase prijimacky nieco ako SCIO, A TIEZ ich robili všetci. si to menia ako sa mi zachce
nem,usí robiť každý scio?
ak nie, tak to dobre dokazili...ale možno to dovtedy ešte aj trikát zmenia
@10 akože imho to už veľmi meniť nemôžu, lebo šak scio sa robí od novembra/decembra, a keď ich teda nemusím robiť, a potom po termíne ich konania vyhlásia, že musím, tak sa z toho poskladám alebočo?
poskladať sa z toho nemusíš stačí sa informovať na študijnom čo za novinky zaviedli od tohto roku a je to
Ale napr. taká Biológia je dosť memorovací predmet a Chémia sčasti tiež.
Ja osobne by som šiel napr. na Biochémiu, ale aj farmácia je v poho. Len po minulé roky...mal som kamoša, ktorého nezobrali na farmáciu, rok zostal doma a učil sa z vysokoškolských učebníc od iného kamoša, ktorý tam už študoval, potom už spravil príjimačky a už teraz pracuje, lebo úspešne aj skončil. Držím palce a nedaj sa odradiť, ak to chceš, choď si za svojim.